Hempolder / Henk van Bruggen

Standpunten

Onze mening over maatschappelijke kwesties

Het beschermen van natuur en landschap is geen eenvoudige opgave, zeker niet in één van de drukste provincies van ons land. De ruimte is schaars en de belangen zijn groot. Dat vraagt om een transparante communicatie en een goede samenwerking teneinde onze missie en ambities te realiseren. Benieuwd naar onze standpunten? Dit vinden we ervan. 

Klimaatakkoord

Op 28 juni werd het Klimaatakkoord gepresenteerd, waarmee het kabinet de CO2-uitstoot met 49% wil terugdringen in 2030. Wij zijn groot voorstander van veenvernatting. Dit gaat bodemdaling tegen, zorgt er voor dat koolstof wordt vastgelegd en is beter voor weidevogels.

Lees meer
Zuiderveen / Martijn Struijf
© Martijn Struijf

Gebruik vossenvallen

De sterke afname van weidevogels in Nederland is verontrustend. Als natuurbeheerder doen wij er zoveel mogelijk aan om weidevogels te behouden. Een te grote populatie vossen is één van de oorzaken en vraagt om ingrijpen met diverse maatregelen.

Lees meer
Vos / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Stikstof

De grote uitstoot van stikstofverbindingen zoals ammoniak in Nederland is een maatschappelijk probleem, dat de kwaliteit van onze lucht, (drink)water en bodem ernstig belast. Dit heeft grote negatieve gevolgen voor soortenrijkdom in de natuur maar ook voor onze gezondheid.

Lees meer
Brandnetel
© Henk van Bruggen
cover november

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven