Wegenuitbreiding

 Fort ad St Aagtendijk / Dutchphoto
© Dutchphoto

Duurzame oplossingen voor mobiliteitsproblemen

Landschap Noord-Holland is tegenstander van het aanleggen van nog meer autowegen om mobiliteitsproblemen in Noord-Holland op te lossen. Het voortdurend uitbreiden van (rijks)wegen in Noord-Holland is niet langer dé oplossing is voor knelpunten in bereikbaarheid.

Wij vinden dat overheden beter gezamenlijk kunnen investeren in regionale en provinciale oplossingen, waarbij zij de bestaande infrastructuur beter benutten en met name de mogelijkheden die fiets en OV bieden optimaal worden benut.

Het stimuleren van duurzame alternatieve vervoersmogelijkheden, die aansluiten bij de veranderende reisbehoefte van mensen zou het uitgangspunt moeten zijn. Wij sluiten ons hiermee aan bij het advies van de Raad voor de leefomgeving en Infrastructuur.

Zo kunnen we samen toewerken naar een samenleving met duurzame mobiliteit, die minder belastend is voor de natuur, de gezondheid van mensen, het landschap en de leefomgeving.

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.