Nalaten aan de natuur

Strand / Ronald van Wijk

Nalaten aan Landschap Noord-Holland

Nalaten aan Landschap Noord-Holland is één van de mooiste manieren om voort te leven in het landschap. Dankzij schenkingen en giften uit nalatenschappen kunnen wij de Noord-Hollandse natuur beschermen voor de toekomst. Een waarborging van onze natuur en historisch cultureel erfgoed. We zijn dankbaar voor elke gift uit het testament waardoor we de natuur dichtbij kunnen blijven beschermen. Van de weidevogelgebieden, de Noordduinen tot aan de bossen en het cultureel erfgoed van Buitenplaats Leyduin. Dat doen we al sinds 1936. 

Wilt u meer informatie over nalaten aan Landschap Noord-Holland en hoe u dit het beste regelt? Vraag via onderstaand formulier de informatiebrochure aan. U ontvangt deze per post of e-mail, net wat u prettig vindt. 

Miniatuurvoorbeeld

Erica van Hemert en haar man wilden graag iets nalaten waar anderen later iets aan hebben. "Ik vind het zó belangrijk voor mensen om natuur dichtbij te hebben. Ik hoop dat mijn initiatief anderen aan het denken zet."

Erica van Hemert

Ik ontvang graag de informatiebrochure over nalaten aan de natuur

Mijn gegevens zijn:
Hoe wil je het ontvangen
Adres
Ingevulde persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld, zie onze privacyverklaring. Wij gebruiken de gegevens om u te informeren over Nalaten aan de natuur.

Hier besteden we nalatenschappen aan

 • Beheer en onderhoud

  We onderhouden onze natuurgebieden en nemen extra maatregelen om de biodiversiteit te vergroten. 

  g
 • Grondaankoop

  Wij willen de Noord-Hollandse natuur uitbreiden en sterker maken door samen grond te kopen en daar natuur van te maken.

  Natuurgebied Eilandspolder bij het dorpje Driehuizen vanuit de lucht
 • Educatie en recreatie

  Er is veel te beleven in de Noord-Hollandse natuur. We bieden onder andere wandel- en fietsroutes en vaar- en wandelexcursies aan.

  Meisje
 • Cultuurhistorie

  We onderhouden, verduurzamen en beschermen cultureel erfgoed en omringende natuur voor de toekomst.

  Fort Krommeniedijk

Interesse om na te laten aan de natuur?

 • Breng uw wensen en bezit in kaart. 

 • U kunt kiezen voor een legaat of erfstelling.

 • Dankzij onze ANBI-status hoeven wij geen belasting over nalatenschappen te betalen en geen erfbelasting over de nalatenschap die u ons nalaat. Uw bijdrage komt volledig ten goede aan de natuur in Noord-Holland.

 • U kunt uw testament te allen tijde aanpassen.
 • Eenvoudig te regelen via de notaris. Met een aantal notarissen in de regio is een kortingsregeling van toepassing. 

Wilt u Landschap Noord-Holland opnemen in uw testament? Dan heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:

Statutaire naam: Stichting Landschap Noord-Holland
Oprichtingsdatum: 08-12-1936

Bezoek en postadres: Kantoorhoudende te Heiloo, Rechte Hondsbosschelaan 24 A, postcode 1851 HM

Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 37073325 
RSIN-nummer 803756239
Bankrekeningnummer: NL50 RABO 0119 139 502

Gerichte bestemming van de nalatenschap

Heeft u de wens om aan een gerichte bestemming na te laten, dan komen we graag met u in contact. Dit maakt het mogelijk om in de toekomst zo goed mogelijk rekening te houden met uw wensen en zorgen we voor de meest waardevolle bijdrage aan de natuur. 

Persoonlijk gesprek

Anne van Tongeren, relatiemanager bij Landschap Noord-Holland, helpt u graag verder. Ze gaat in gesprek met mensen die overwegen Landschap Noord-Holland in hun testament op te nemen. ‘Nalatenschappen zijn heel belangrijk voor ons, we gebruiken het om onze gebieden te kunnen blijven onderhouden, maar ook voor nieuwe natuuraankopen, soortenbescherming en voor recreatieve doelen. In een gesprek kan ik meer over onze organisatie vertellen en uitleggen hoe het werkt als iemand besluit aan Landschap Noord-Holland na te laten. Zo'n gesprek kan bij mensen thuis of bij Landschap Noord-Holland plaatsvinden. Net wat iemand prettig vindt.'

Anne van Tongeren

Functie

Relatiemanager & fondsenwerver

Ik werk met giftgevers en zakelijke partners aan een waardevolle bijdrage voor de Noord-Hollandse natuur. Want samen bereiken we meer. Doet u ook mee? Ik bespreek graag de mogelijkheden.

Neem contact op
Anne van Tongeren
cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven