Nalaten aan de natuur

Kinderen in Nollen bij Den Helder
© Dutchphoto

Iets nalaten waarvan anderen kunnen genieten

Nalaten aan Landschap Noord-Holland is één van de mooiste manieren om voort te leven in het landschap. Zodat nieuwe generaties ook van de Noord-Hollandse natuur kunnen blijven genieten. U hoeft geen groot vermogen te hebben om aan Landschap Noord-Holland na te laten. Wij zijn dankbaar met iedere gift via testament. Zo maken we samen Noord-Holland een stukje mooier.

Geen erfbelasting

Uw volledige nalatenschap komt ten goede aan de natuur. Dankzij onze ANBI-status hoeven wij geen belasting over nalatenschappen te betalen en hoeft u geen erfbelasting te betalen over de nalatenschap die u ons nalaat. Wij zorgen er vervolgens voor dat elke euro daadwerkelijk naar de natuur gaat.

  • U kunt kiezen uit drie mogelijkheden; erfstelling, legaat of fonds op naam

  • Eenvoudig te regelen via elke notaris
  • Vrijstelling van erfbelasting (voorheen successierecht)
  • Uw bijdrage komt volledig ten goede aan de natuur in Noord-Holland
  • U kunt uw testament te allen tijde aanpassen

John en Jolanda van Luijn

"Dit is ons landschap, hier voelen we ons thuis”

'We pakken geregeld de fiets voor tochtjes in de duinen, besluiten vaak onverwacht om dezelfde dag nog aan te haken bij een vogelexcursie of rondleiding. Dan belanden we zomaar in Eemnes of op Wieringen. We genieten ook volop van de vogels in onze achtertuin en van de duinen en de polders.' John: 'Daarom ook geven we graag aan Landschap Noord-Holland. Dit is ons landschap. Hier voelen we ons thuis.'

John en Jolanda van Luijn
© Dutchphoto

Nalaten via erfstelling

U kunt Landschap Noord-Holland tot erfgenaam benoemen in uw testament. Met een erfstelling bepaalt u zelf welk percentage van uw erfenis naar de natuur in Noord-Holland gaat. In tegenstelling tot natuurlijke personen kunnen wij, dankzij de vrijstelling van erfbelasting, het gehele bedrag inzetten voor ons werk.

Nalaten via legaat

Indien u Landschap Noord-Holland een bedrag of voorwerp, effectenportefeuille of onroerend goed of grond wilt nalaten, kiest u voor een legaat. Uw notaris regelt alles. Wilt u dat de natuur in Noord-Holland uw erfgenaam is? Neem dan contact op met uw notaris. Er zijn diverse notarissen in Noord-Holland die u korting geven bij het opstellen van een testament. U vindt ze achterop de bladerbare versie van de brochure hieronder. U ontvangt de korting op vertoon van uw Natuurpas bij deze notaris. De enige voorwaarde is dat u iets nalaat aan Stichting Landschap Noord-Holland.

Executeur testamentair

Als u wilt nalaten aan Landschap Noord-Holland, dan kunt u, als u dat prettig vindt, Landschap Noord-Holland ook als executeur benoemen. Zo kunnen we straks alles precies volgens uw wensen afhandelen.

Gericht labelen van nalatenschap

Wij vinden het fijn om de voorkeur te kennen van mensen die besluiten na te laten. Zo kunnen we zo goed mogelijk rekening houden met hun wensen bij de besteding ervan. In een persoonlijk gesprek leggen we uit hoe dit in zijn werk kan gaan.

Meer informatie in persoonlijk gesprek

Ilse Miedema is hoofd communicatie bij Landschap Noord-Holland. Ze gaat in gesprek met mensen die overwegen Landschap Noord-Holland in hun testament op te nemen.

Ilse: ‘Nalatenschappen zijn heel belangrijk voor ons, we gebruiken het om onze gebieden te kunnen blijven onderhouden, maar ook voor nieuwe natuuraankopen, soortenbescherming en voor recreatieve doelen. In een gesprek kan ik meer over onze organisatie vertellen en uitleggen hoe het werkt als iemand besluit aan Landschap Noord-Holland na te laten. Zo'n gesprek kan bij mensen thuis of bij Landschap Noord-Holland plaatsvinden. Net wat iemand prettig vindt.'

 

Ilse Miedema

Functie

Hoofd Communicatie & Marketing

De prachtige natuur en het veelzijdige landschap waar Ilse zich voor inzet, geeft haar enorm veel energie en voldoening. Het werk loopt uiteen van strategisch overleg over maatschappelijke vraagstukken tot persoonlijke gesprekken met natuurliefhebbers die Landschap Noord-Holland een warm hart toe dragen. 

Neem contact op
Ilse Miedema / Cees de Jonge
© Cees de Jonge

Erica van Hemert

"De natuur verjaagt je zorgen"

Erica van Hemert kreeg haar liefde voor de natuur als kind al mee. 'Met mijn ouders wandelde ik veel op de heide, bij Blaricum en Bussum, vertelt ze. 'Na een wandeling in de natuur kijk je frisser tegen alles aan. Mijn man en ik wilden graat iets nalaten waar anderen later iets aan hebben. Ik vind het zó belangrijk voor mensen om natuur dichtbij te hebben. Ik hoop dat mijn initiatief anderen aan het denken zet. En vooral hoop ik dat de natuur er altijd zal zijn om mensen vreugde te brengen.’

Erica van Hemert
© Dutchphoto
Cover magazine 4 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven