Groepsuitjes in de natuur

Excursie Wildrijk
© Dutchphoto

Samen met vrienden, familie of collega's de Noord-Hollandse natuur in

Ben je binnenkort jarig? Heb je een jubileum te vieren? Of zoek je een inspirerende locatie voor een workshop of brainstorm met collega's? Overweeg dan eens een uitje in de natuur. Waarom zou je een bijeenkomst binnen organiseren als er zo veel mooie plekken buiten zijn?! Lekker in de frisse lucht, met het zonnetje op de wangen en de heerlijke geuren en geluiden van de natuur om je heen. Daar wordt iedereen gelukkig van. 

We bieden een aantal mogelijkheden voor groepsuitjes. Zo is het mogelijk om een speciale groepsexcursie te reserveren met een boswachter en/of gids. Dat kan per voet en op de fiets. Of je stapt de boot op. Heerlijk varen door de natuur, eventueel met eten & drinken aan boord. Neem vrijblijvend contact op en we bespreken graag de mogelijkheden. 

Stuur een e-mail

Wandelen met een gids

De groep maakt onder leiding van een natuurgids een wandeling in een bijzonder gebied. De gids laat de mooiste plekjes zien en vertelt alles over de dieren en planten die er leven. Favoriete locaties zijn Buitenplaats Leyduin en de duinen bij Den Helder.

Stuur bericht
Bennebroekbos
© Johan Stuart

Fietsen met een gids

Fietsen door de natuur is een heerlijke manier van ontspannen en ontmoeten. Onze gids neemt de groep mee naar de speciale plekjes in Noord-Holland. Bij het natuurgebied Balgzand en Den Helder zijn fietsen beschikbaar, elders dien je zelf voor fietsen te zorgen.

Stuur bericht
Fietsen duinen
© Dutchphoto

De leukste groepsactiviteit: varen in de natuur

Een dag die niemand meer vergeet: een natuurvaartocht met je eigen gezelschap. Een heerlijke tocht over het water doet iets met je. Het geluid van het water en van bijzondere vogels als rietzanger en roerdomp, grutto en kievit maakt een dag bijzonder. Wij bieden de mogelijkheid om een boot te reserveren met jouw eigen groep. Dat kan zakelijk zijn of particulier. Je kunt kiezen voor natuurgebied Ilperveld in Landsmeer of de Eilandspolder. Een gids en schipper begeleiden je op de dag zelf. De kosten bedragen € 275,- voor een vaartocht van 2 uur. Donateurs krijgen een mooie korting en betalen slechts € 225,-. Wil je iets speciaals organiseren? We bespreken graag de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op via tel. 088 - 00 64 400 of stuur een e-mail.

Vaartocht met picknick

In het Ilperveld bieden we een groepsvaartocht aan met een gelegenheid om te picknicken op een onbewoond veeneilandje. Deze vaartocht duurt in totaal 3 uur. Wij zetten dan twee picknicktafels voor u neer in de natuur. Eten en drinken kunt u zelf meenemen. De kosten bedragen € 335,- voor Beschermers, normaal tarief is € 385,-. Meer weten? Tel. 088 - 00 64 400 of stuur een e-mail.

Stuur een bericht

Vaartocht door de Eilandspolder / K. Ros
© K. Ros
In de natuurgebieden Ilperveld en de Eilandspolder kun je met een groep het water op. De gids vertelt onderweg van alles over de prachtige natuur terwijl iedereen gezellig geniet van de omgeving.

AUDIOTOUR IN FORT K'IJK

Een echte aanrader voor een groepsbezoek is de audiotour in Fort K'IJK bij Uitgeest. In  ca. 30 minuten loopt u met de audiotour (in Nederlands, Engels of Duits) door de Stelling van Amsterdam en hoort u over de natuur en landschap. Je doet actief mee in de vragen en ontdekt zelf door het indrukken van knoppen welke flora en fauna er te vinden is. Ervaar de bloemenweelde die digitaal groeit over de grond van het fort en sluit af met een heerlijke koffie met lekkers. 

Groepsarrangementen in Fort K'IJK
Audiotour Fort K'IJK / Mike Bink
© Audiotour Fort K'IJK / Mike Bink

Meewerken in de natuur

Wil je samen met vrienden of collega's de handen uit de mouwen steken? Samen werken aan een goed doel en de onderlinge band versterken? Overweeg dan eens om mee te werken in de natuur. De enthousiaste inzet van jouw groep kunnen we goed gebruiken in het dagelijkse beheer van onze natuurgebieden. Om te maaien en te hooien bijvoorbeeld. Of boompjes te trekken zodat een gebied open blijft. Er zijn verschillende locaties waar jouw team aan de slag kan. Het programma en de daarbij behorende vergoeding voor onze begeleiding bepalen we in onderling overleg. Misschien wil je het werken combineren met een excursie? Neem vrijblijvend contact op via tel. 088 - 00 64 400 of stuur een e-mail. We nemen graag de mogelijkheden met je door.

Stuur een bericht

Natuurwerkdag

Steeds meer groepen en bedrijven werken mee

Elk jaar gaan in november duizenden mensen aan de slag in de natuur. Tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag wordt er op honderden locaties door het hele land gezaagd, gesnoeid en opgeruimd. Door jong en oud. Een ideale kans om als groep of bedrijf de handen uit de mouwen steken en mee te werken aan het behoud van de natuur.

Bekijk lokaties
Booking op Natuurwerkdag
© Landschap Noord-Holland
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven