Natuurlijke Zaken

Afdeling Onderzoek & Advies
© Cees de Jonge

Het meest complete groene aanbod in Noord-Holland

Natuurlijke Zaken is de zakelijke dienstverlening van Stichting Landschap Noord-Holland. Wij zijn een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van natuur en landschap en ecologisch aannemer voor groene projecten. Dat maakt ons het meest complete ecologische advies- en uitvoeringsbureau in Noord-Holland. Met onze klanten geven we dagelijks vorm aan de missie van Landschap Noord-Holland : "Samen maken we Noord-Holland mooier". Dat doen we in aansprekende projecten en uiteenlopende opdrachten op het gebied van duurzaamheid, natuurontwikkeling, biodiversiteit, klimaatbeheersing, openbaar groen en cultuurhistorie. Met gedreven professionals die allemaal expert zijn op hun eigen vakgebied. Bij ons vindt u alle dienstverlening onder één dak van inrichting, ontwikkeling, beheer, onderzoek en monitoring tot uitvoering. 

Lees ons verhaal

Vind een adviseur

Ons team gedreven professionals bestaat uit landschapsarchitecten, cultuurhistorici, ecologen, historisch geografen en groenbeheerders. Allemaal experts met kennis en ervaring in projecten voor talloze opdrachtgevers en in de terreinen van Landschap Noord-Holland. Onze adviseurs maken van uw project een succes. 

Vind een adviseur
Sofie de Groot
© Cees de Jonge

Ecologische bestrijding eiken processierups

In Noord-Holland steekt deze exoot de laatste tijd behoorlijk de kop op.  Bij ons kunt u terecht voor advies over een ecologische aanpak van dit probleem en het groenbeheer om de rups te weren. 

product bekijken
Eikgenprocessierups
© Luc Hoogestein

Voor wie wij werken

Onze opdrachtgevers zijn zeer uiteenlopend. Wij werken voor provincie Noord-Holland, gemeenten, waterschappen, woningcorporaties, bedrijven, projectontwikkelaars, natuurorganisaties, terreinbeheerders, particulieren en nog veel meer.

Leer- werktrajecten voor jongeren

Jongeren die vallen onder de banenafspraak van UWV kunnen bij de Groenploeg een opleiding volgen en ervaring op doen in het werken in het groen. En met succes. Jongeren bloeien op, krijgen meer zelfvertrouwen en vinden na dit traject vaak een baan in de agrarische of groene sector. 

Meer informatie

Jeroen Pennock - Manager Groenploeg

‘We kijken in het leer- werktraject goed naar wie waar het beste functioneert en geven jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op die manier een kans op werk. Als klant van Natuurlijke Zaken werkt u daar aan mee. Mooi toch? "
Jeroen Pennock
© Cees de Jonge
Magazine nr. 3 - 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven