Natuurlijke Zaken

Zandpolder 3
© Koos Leek

Het meest complete groene aanbod in Noord-Holland

Natuurlijke Zaken is de zakelijke dienstverlening van Stichting Landschap Noord-Holland. Wij zijn een groen onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van natuur en landschap en ecologisch aannemer voor groene projecten. Dat maakt ons het meest complete groene advies- en uitvoeringsbureau in Noord-Holland. Met onze klanten geven we dagelijks vorm aan de missie van Landschap Noord-Holland : "Samen maken we Noord-Holland mooier". Dat doen we in aansprekende projecten en uiteenlopende opdrachten op het gebied van duurzaamheid, natuurontwikkeling, biodiversiteit, klimaatbeheersing, openbaar groen en cultuurhistorie. Met gedreven professionals die allemaal expert zijn op hun eigen vakgebied. Bij ons vindt u alle dienstverlening onder één dak van inrichting, ontwikkeling, beheer, onderzoek en monitoring tot uitvoering. 

Lees ons verhaal

Vind een adviseur

Onze gedreven professionals hebben allemaal hun eigen expertise en werkveld. Het team bestaat uit landschapsarchitecten, cultuurhistorici, ecologen, historisch geografen en groenbeheerders. Experts met veel kennis en ervaring in allerlei projecten voor een keur aan opdrachtgevers en in de terreinen van Landschap Noord-Holland. Onze adviseurs beschikken over actuele kennis op het gebied van (natuur)wetgeving en integreren die makkelijk in uw project. Zo maken zij van uw project een succes. U vindt hier de juiste adviseur voor uw vraag.  

Vind een adviseur
Hartger Griffioen
© Cees de Jonge

Voor wie wij werken

Onze opdrachtgevers zijn zeer uiteenlopend. Wij werken voor provincie Noord-Holland, gemeenten, waterschappen, woningcorporaties, bedrijven, projectontwikkelaars, natuurorganisaties, terreinbeheerders, particulieren en nog veel meer.

Natuuronderzoek

U wilt inzicht krijgen in welke beschermde soorten op uw terrein voorkomen en welke maatregelen u per soort moet nemen. Dan is een natuuronderzoek volgens richtlijnen vanuit de natuurwetgeving noodzakelijk. Onze experts hebben alle kennis in huis om u daarmee te helpen.

Lees meer

Wat u krijgt

Binnen een mum van tijd inzicht in alle soorten planten en dieren die op uw terrein voorkomen
Onderzoek gem hhw
© Peter Schoen

Uitgelicht project

Meer ruimte voor dieren en planten in de gemeente Haarlem

Spaarnelanden heeft Natuurlijke Zaken benaderd voor inbreng van ecologische kennis en ervaring om het groenbeheer zo uit te voeren dat de doelstellingen van de gemeente worden gehaald. Samen met onze opdrachtgever hebben we gezocht naar de meest kansrijke maatregelen die de biodiversiteit in Haarlem vergroten.

Bekijk alle projecten
Roodborst
© Els Branderhorst / Buiten-beeld
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven