Natuurlijke Zaken

Zandpolder 3
© Koos Leek

Het meest complete groene aanbod in Noord-Holland

Natuurlijke Zaken is de zakelijke dienstverlening van Stichting Landschap Noord-Holland. Wij zijn een groen onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van natuur en landschap en ecologisch aannemer voor groene projecten. Dat maakt ons het meest complete groene advies- en uitvoeringsbureau in Noord-Holland. Met onze klanten geven we dagelijks vorm aan de missie van Landschap Noord-Holland : "Samen maken we Noord-Holland mooier". Dat doen we in aansprekende projecten en uiteenlopende opdrachten op het gebied van duurzaamheid, natuurontwikkeling, biodiversiteit, klimaatbeheersing, openbaar groen en cultuurhistorie. Met gedreven professionals die allemaal expert zijn op hun eigen vakgebied. Bij ons vindt u alle dienstverlening onder één dak van inrichting, ontwikkeling, beheer, onderzoek en monitoring tot uitvoering. 

Lees ons verhaal

Vind een adviseur

Ons team gedreven professionals bestaat uit landschapsarchitecten, cultuurhistorici, ecologen, historisch geografen en groenbeheerders. Allemaal experts met kennis en ervaring in projecten voor talloze opdrachtgevers en in de terreinen van Landschap Noord-Holland. Onze adviseurs maken van uw project een succes. 

Vind een adviseur
Hartger Griffioen
© Cees de Jonge

Zakelijke nieuwsbrief

Vier keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief waarin u meer kunt lezen over inspirerende projecten, de nieuwste ecologische producten en interessante onderzoeken. Benieuwd? 

Aanmelden nieuwsbrief
Luchtfoto Fort K'IJK / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Voor wie wij werken

Onze opdrachtgevers zijn zeer uiteenlopend. Wij werken voor provincie Noord-Holland, gemeenten, waterschappen, woningcorporaties, bedrijven, projectontwikkelaars, natuurorganisaties, terreinbeheerders, particulieren en nog veel meer.

Leer- werktrajecten voor jongeren

Jongeren die vallen onder de banenafspraak van UWV kunnen bij de Groenploeg een opleiding volgen en ervaring op doen in het werken in het groen. En met succes. Jongeren bloeien op, krijgen meer zelfvertrouwen en vinden na dit traject vaak een baan in de agrarische of groene sector. 

Meer informatie

Jeroen Pennock - Manager Groenploeg

‘We kijken in het leer- werktraject goed naar wie waar het beste functioneert en geven jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt op die manier een kans op werk. Als klant van Natuurlijke Zaken werkt u daar aan mee. Mooi toch? "
Jeroen Pennock
© Cees de Jonge

Uitgelicht project

Meer ruimte voor dieren en planten in de gemeente Haarlem

Spaarnelanden heeft Natuurlijke Zaken benaderd voor inbreng van ecologische kennis en ervaring om het groenbeheer zo uit te voeren dat de doelstellingen van de gemeente worden gehaald. Samen met onze opdrachtgever hebben we gezocht naar de meest kansrijke maatregelen die de biodiversiteit in Haarlem vergroten.

Bekijk alle projecten
Roodborst
© Els Branderhorst / Buiten-beeld
Magazine nr. 2

Vraag gratis natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het zomernummer lees je alles over lepelaars, libellen en de wolf. Met fietsroute (23 km) door de veenweiden bij Spaarnwoude.

Naar boven