Houten boerenhekken

Boerenlandhek
© Arthur Schaafsma

Een houtenboerenhek geeft karakter aan de streek 

Noord-Holland kent vele verschillende streken. En elke streek heeft zijn eigen houten boerenhek. Ze zijn van grote culthuurhistorische waarde en bepalen het karakter van het landschap. Veel houten hekken zijn de afgelopen jaren verloren gegaan en vervangen door ijzeren hekken. 

Voor wie?

U bent actief in een graslandgebied in Noord-Holland dan komt u vroeg of laat voor de vraag te staan: plaats ik ijzeren damhekken of neem ik de oorspronkelijke houten hekken? Houten boerenhekken zijn er in allerlei varianten en per streek soms heel verschillend. Het meest algemeen is het standaard Noord-Hollandse model. Dit model kunt u overal in de provincie gebruiken. 

In heel Noord-Holland hebben wij houten boerenhekken geplaatst. Deze zijn veelal in eigen werkplaats in elkaar getimmerd. Wij weten precies welk houten boerenhek thuis hoort in welke streek, welk hang- en sluitwerk en houtsoorten u moet gebruiken. Wij plaatsen de hekken zelf wat soms onder moeilijke omstandigheden moet gebeuren. Ook de verduurzaming van uw houten boerenhek kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. 

Meer weten?

Wilt u een houten boerenhek plaatsen? Of wilt u weten welk hek specifiek thuis hoort in de streek waarin u actief bent? Neem dan contact op met onze adviseur. Zij weet precies welk hek in welke streek wordt gebruikt. Wilt u weten of u gebruik kunt maken van financiële regelingen voor het plaatsen van een nieuw hek? Ook daarin kunnen wij u adviseren. 

Patricia Smits Schouten

Functie

Werkvoorbereider

Heeft u vragen over ecologisch beheer, het plaatsen van voorzieningen voor beschermde dieren of het plaatsen van een houten boerenhek? Neem dan contact op met Patricia Smits Schouten. Ze zorgt er voor dat er zo snel mogelijk een adviseur bij u langs komt.

Neem contact op
Patricia Smits
© Cees de Jonge

Aanpak

Als u contact met ons opneemt, dan komt een medewerker bij u langs en meet het hek precies voor u op. Vervolgens ontvangt u een offerte voor het maken en het plaatsen van het hek. Als u akkoord gaat met de offerte, maken wij uw hek op maat in onze eigen werkplaats. Als het hek klaar is, maken wij een afspraak met u voor plaatsing. U kunt het hek ook zelf plaatsen.

Als u kiest voor het vervaardigen van een houtenboerenhek door Natuurlijke Zaken, dan krijgt u:

  • een houten boerenhek passend in de streek;
  • een duurzaam, handgemaakt product;
  • kennis en advies over financiële regelingen.
Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven