Houten boerenhekken

Boerenlandhek
© Arthur Schaafsma

Een houtenboerenhek geeft karakter aan de streek 

Noord-Holland kent vele verschillende streken. En elke streek heeft zijn eigen houten boerenhek. Ze zijn van grote culthuurhistorische waarde en bepalen het karakter van het landschap. Veel houten hekken zijn de afgelopen jaren verloren gegaan en vervangen door ijzeren hekken. 

Voor wie?

U bent actief in een graslandgebied in Noord-Holland dan komt u vroeg of laat voor de vraag te staan: plaats ik ijzeren damhekken of neem ik de oorspronkelijke houten hekken? Houten boerenhekken zijn er in allerlei varianten en per streek soms heel verschillend. Het meest algemeen is het standaard Noord-Hollandse model. Dit model kunt u overal in de provincie gebruiken. 

In heel Noord-Holland hebben wij houten boerenhekken geplaatst. Deze zijn veelal in eigen werkplaats in elkaar getimmerd. Wij weten precies welk houten boerenhek thuis hoort in welke streek, welk hang- en sluitwerk en houtsoorten u moet gebruiken. Wij plaatsen de hekken zelf wat soms onder moeilijke omstandigheden moet gebeuren. Ook de verduurzaming van uw houten boerenhek kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. 

Meer weten?

Wilt u een houten boerenhek plaatsen? Of wilt u weten welk hek specifiek thuis hoort in de streek waarin u actief bent? Neem dan contact op met onze adviseur. Hij weet precies welk hek in welke streek wordt gebruikt. 

Jeroen Pennock

Functie

Hoofd Groenploeg

Als manager van de Groenploeg zet Jeroen zich sinds 2017 vol energie in, om samen met zijn team Noord-Holland mooier te maken.  Jeroen heeft een uitgebreid netwerk in Noord-Holland, opgedaan in eerdere rollen als projectleider en als eigenaar van een hoveniersbedrijf.  

Neem contact op
Jeroen Pennock Hoofd Groenploeg
© Cees de Jonge

Aanpak

Als u contact met ons opneemt, dan komt een medewerker bij u langs en meet het hek precies voor u op. Vervolgens ontvangt u een offerte voor het maken en het plaatsen van het hek. Als u akkoord gaat met de offerte, maken wij uw hek op maat in onze eigen werkplaats. Als het hek klaar is, maken wij een afspraak met u voor plaatsing. U kunt het hek ook zelf plaatsen.

Als u kiest voor het vervaardigen van een houtenboerenhek door Natuurlijke Zaken, dan krijgt u:

  • een houten boerenhek passend in de streek;
  • een duurzaam, handgemaakt product.
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.