Herfstig Leyduin Ronald van Wijk

Wat we doen

Samen maken we Noord-Holland mooier

Van de immer bewegende Wadden tot het door mensen handen gemaakte polderland. En van ruige duinen tot de historische buitenplaatsen en boerenerven. Noord-Holland heeft het allemaal. En ook nog eens op steenworp afstand van metropool Amsterdam. Dat is iets om trots op te zijn, en om te koesteren. En daarom willen we ervoor zorgen dat mens en natuur ook in de toekomst zich thuis voelen in dit veelkleurige landschap en ervan kunnen genieten. Dat is hard nodig, want de natuur staat hier flink onder druk en de verscheidenheid aan planten- en diersoorten holt al decennialang achteruit.

We geven deze natuur een stem. Met passie voor het landschap en oog voor zakelijkheid zetten we ons in voor een toekomstbestendige natuur die zichzelf kan blijven vernieuwen. Die de klimaatverandering kan doorstaan en de groeiende groep bezoekers rust kan blijven bieden in het drukke bestaan. Dat doen we samen met vrijwilligers, bewoners, partners, overheden en bedrijven. Op basis van 80 jaar kennis en ervaring in ecologisch beheer én met het netwerk in de streek dat we in al die jaren hebben opgebouwd.

Ontdek hoe jij kan helpen

Onze ambities

Via 5 ambities werken we aan de missie om Noord-Holland samen met anderen mooier te maken. Ze vormen de basis van ons meerjarenbeleidsplan. Samen met vele anderen werken we keihard om deze ambities te realiseren.

Bekijk ambities
Artist impression zandpolders
© Peter Veldt

Onze projecten

Via mooie natuurprojecten dragen we een steentje bij om de biodiversiteit en het Noord-Hollandse landschap te versterken. En als we vinden dat overheidsbeleid de verkeerde kant op gaat, dan spannen we ons in om het tij te keren.

Bekijk projecten
Bescherm de kust

Onze standpunten

In Noord-Holland spelen diverse maatschappelijke kwesties die van invloed zijn op natuur en landschap. De ruimte is schaars en de belangen zijn groot. Benieuwd naar onze standpunten? Dit vinden we ervan. 

Lees meer
Zeerijdtsdijkje / Dutchphoto
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.