Periodiek schenken

Grutto's in de onder water gezette weilanden van het Landje van Geijsel
© Dutchphoto

Schenken met belastingvoordeel. Een slimme keuze!

De overheid heeft het periodiek schenken aan goede doelen nog aantrekkelijker gemaakt. De gift is volledig aftrekbaar van de belasting en het afsluiten doe je eenvoudig met een schriftelijke overeenkomst. En het geldt niet alleen voor grote schenkingen. Geen wonder dat steeds meer donateurs voor een periodieke schenking kiezen. Door de gift zo voor een langere periode vast te leggen, ontvang je belastingvoordeel. Zo kun je flink euro’s besparen. Het biedt zelfs de mogelijkheid om Landschap Noord-Holland extra te steunen, zonder dat je meer betaalt. 

Ben je nu Beschermer en overweeg je om over te stappen op een periodieke schenking?  Dan is goed om te weten dat je alle voordelen van het Beschermerschap (zoals magazine en korting bij excursies) behoudt.

Download formulieren

Roeland Bertrams

Het is nog nooit zo goedkoop geweest om te schenken!

"Ik ben onlangs gepensioneerd. Dan wil je je heroriënteren en je geldzaken ordenen. Het landschap gaat mij aan het hart. Met lede ogen zie ik woningen en bedrijventerreinen oprukken. Ik snap het wel, maar het wordt er niet mooier op. Toch ben ik niet somber. De inspanningen van de overheid en natuurorganisaties doen mij deugd. Het stemt me hoopvol en optimistisch dat zoveel mensen hart hebben voor de natuur.” 

Lees meer
Roeland Bertrams
© Dutchphoto

Zo geregeld met formulieren Belastingdienst

Het afsluiten van een periodieke schenking is makkelijk. De Belastingdienst heeft hiervoor een aantal formulieren opgesteld. Je kunt deze documenten als PDF (digitaal in te vullen) hieronder downloaden of neem even contact op met onze donateursservice op tel. 088 – 00 64 400. Zij sturen graag alle benodigde informatie toe en kunnen uitleg geven bij het invullen. Van elk formulier bestaan twee exemplaren; één voor jou als schenker en een exemplaar voor onze administratie.

  • Overeenkomst (pdf)
    In de overeenkomst wordt o.a. vastgelegd hoe hoog de jaarlijkse gift is, welke looptijd de overeenkomst heeft en wanneer de eerste uitkering plaatsvindt. Je kunt ook aangeven in welke gevallen de overeenkomst automatisch eindigt, bijvoorbeeld bij overlijden of wanneer je je baan verliest.

  • Betaalvolmacht (pdf)
    Met dit formulier machtig je Landschap Noord-Holland om de termijnbedragen van het jaarlijkse giftbedrag automatisch af te schrijven. Dit kan maandelijks, per kwartaal, half jaar of jaar. Je kunt uiteraard ook zelf de gift overmaken op onze rekening IBAN NL28 RABO 0119 139510. Zorg dat de jaarbijdrage uiterlijk op 31 december op onze rekening staat. Anders vervalt het recht op volledige belastingaftrek.

Je vult de formulieren in, ondertekent alle exemplaren en stuurt deze in een envelop zonder postzegel naar Landschap Noord-Holland, Antwoordnummer 85127, 1850 VA Heiloo. Landschap Noord-Holland vult de overeenkomst aan en stuurt een exemplaar retour. Bewaar de documenten in je eigen administratie.

Bereken je belastingvoordeel

Stel, je schenkt Landschap Noord-Holland jaarlijks een bedrag dat minder is dan 1% van je (verzamel)inkomen, dan kom je bij een eenmalige schenking dus niet in aanmerking voor belastingaftrek. Maar wanneer je je bijdrage via de schenkingsovereenkomst voor minimaal vijf jaar vastlegt wel! Wat je persoonlijk belastingvoordeel dan is, kun je berekenen met de schenkcalculator

Marion Scherphuis / Cees de Jonge
© Cees de Jonge
Boswachter Marion Scherphuis van team Buitenplaatsen en Forten: 'Met jouw bijdrage beschermen we 97 Noord-Hollandse natuurgebieden. Alvast hartelijk dank voor je steun!

Ilse Miedema

Functie

Hoofd Communicatie & Marketing

De prachtige natuur en het veelzijdige landschap waar Ilse zich voor inzet, geeft haar enorm veel energie en voldoening. Het werk loopt uiteen van strategisch overleg over maatschappelijke vraagstukken tot persoonlijke gesprekken met natuurliefhebbers die Landschap Noord-Holland een warm hart toe dragen. 

Neem contact op
Ilse Miedema / Cees de Jonge
© Cees de Jonge
cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?