Fonds op Naam

Liniedijk bij Fort bij Veldhuis
© Ronald van Wijk

Een persoonlijke gift voor een zelf gekozen doel

Een Fonds op Naam is een schenking, waarbij u zelf bepaalt waarvoor de bijdrage wordt gebruikt. Dat kan van alles zijn; voor een natuurgebied waar u graag komt, de aankoop van nieuwe natuur, de bescherming van een favoriete diersoort of het behoud van cultureel erfgoed. Met uw persoonlijke fonds kunt u hetgeen beschermen dat u raakt. We bespreken graag uw wensen om invulling te geven aan uw Fonds op Naam. 

Hoe werkt het?

Een Fonds op Naam kunt u direct oprichten of voor later in een testament vastleggen. U kunt ook een persoonlijk fonds starten als eerbetoon aan iemand die u dierbaar is, want de naam van het fonds kunt u zelf bepalen. Het Fonds op Naam vormt geen apart rechtspersoon en wordt bij ons ondergebracht. Wij beheren en besteden de gelden volgens de afspraken die wij samen maken. Een eigen Fonds op Naam is mogelijk vanaf € 50.000. U kunt de schenking in één keer of in termijnen betalen, bijvoorbeeld in 5 jaarlijkse schenkingen van €10.000. 

Ammerlaan-Beukenfonds

Voor een mooi Amstelland

Rob Ammerlaan en Toos Beuken wonen ruim vijftig jaar in Ouderkerk aan de Amstel. "Hier zijn we verankerd. De Ronde Hoep is een prachtig verkavelde veenpolder met in het midden een natuurgebied van Landschap Noord-Holland, waarin het een komen en gaan is van weidevogels. Het is de harmonie tussen landschap, natuur en cultuurhistorie die Amstelland zo waardevol maakt. Het is prachtig dat we dat met ons Fonds op Naam onze regio kunnen ondersteunen…”

Toos Beuken en Rob Ammerlaan uit Ouderkerk aan de Amstel
© Dutchphoto

Bezoek aan uw project

Met een Fonds op Naam gaan we een samenwerking aan, waarbij wij u continu op de hoogte houden van de bestedingen. Elk jaar ontvangt u een financieel overzicht en een verslag van de activiteiten die zijn uitgevoerd. Daarnaast nodigen we u graag uit om samen met de boswachter of projectleider het resultaat van uw Fonds op Naam in de natuur te bekijken.

Belastingvoordeel

Het bedrag is fiscaal aftrekbaar als de schenking wordt gedaan in de vorm van een periodieke gift. Bij een Fonds op Naam van bijvoorbeeld € 50.000 kunt u deze via in vijf jaarlijkse termijnen van € 10.000,- aan uw fonds doneren. Dit is eenvoudig te regelen door het invullen van de overeenkomst periodieke schenking. 

Interesse in uw eigen fonds?

Mocht u belangstelling hebben om op deze manier de natuur te steunen, dan kunt u contact opnemen met Ilse Miedema. Samen gaan we bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat en hoe we het fonds kunnen inrichten. We kunnen ook projecten aandragen die dringend ondersteuning nodig hebben, mocht u zelf nog geen bestemming in gedachten hebben.

Samengevat

  • Persoonlijke invulling van doneren aan de natuur
  • Uw eigen project en indien gewenst aan uw eigen naam verbonden
  • Flexibiliteit in de opzet van het fonds
  • Het bedrag van de schenking is fiscaal aftrekbaar.
  • Bezoek aan het gebied of regio
  • Jaarlijkse verantwoording van de bestedingen

Ilse Miedema

Functie

Hoofd Communicatie & Marketing

De prachtige natuur en het veelzijdige landschap waar Ilse zich voor inzet, geeft haar enorm veel energie en voldoening. Het werk loopt uiteen van strategisch overleg over maatschappelijke vraagstukken tot persoonlijke gesprekken met natuurliefhebbers die Landschap Noord-Holland een warm hart toe dragen. 

Neem contact op
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven