Berkmeer/Koos Leek - verkiezingsdebat

Help mee

Samen maken we Noord-Holland mooier

We beschermen al meer dan 80 jaar de natuur in Noord-Holland. Je vindt onze natuurgebieden in elke uithoek van de provincie. Grote kans dat je er dagelijks langs rijdt of doorheen wandelt, zonder dat je er misschien erg in hebt. Het beheren van deze prachtige, maar ook kwetsbare natuur vergt continu aandacht en inspanning. Het lijkt misschien alsof de natuur zichzelf wel redt, maar zonder onze goede zorg zullen veel planten en dieren uit het Noord-Hollandse landschap verdwijnen. Onherroepelijk! Als we willen dat óók onze (klein)kinderen blijven genieten van de natuur, dan zullen we daar samen voor moeten zorgen. Help je mee?

Word Beschermer

Als Beschermer steun je ons werk met een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage. Dankzij jouw donatie kunnen onze boswachters 100 natuurgebieden beschermen voor de toekomst. Je bent al Beschermer vanaf € 2,75 per maand. Het welkomstpakket met magazine, natuurpas en wandelgids ligt voor je klaar!

Aanmelden
Ree
© Els Branderhorst / Buiten-Beeld

Vissenbossen in het Amstelmeer

Langs de oevers van het Amstelmeer zijn te weinig paai- en schuilplekken voor vissen. Met jouw bijdrage leggen we houten constructies ofwel 'vissenbossen' aan en zorgen voor méér biodiversiteit in het Amstelmeer.

Ik help mee
vissenbossen

Help de weidevogels

Het gaat niet goed met de weidevogels in Noord-Holland. Vrijwel alle soorten laten een dalende trend zien. In onze weidevogelreservaten zetten boswachters alles op alles om de vogels te helpen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Lees meer
Jonge grutto - Weidevogelfonds
© Otto Plantema, Buiten-beeld / Jonge grutto

Méér natuur in de buurt

Overal rukken economische activiteiten op en verliest natuur terrein. Dat kan niet zo doorgaan. Met jouw hulp gaan we de natuur in Noord-Holland uitbreiden. Is de volgende aankoop bij jou in de buurt?

Koop een stuk natuur
Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

Doe een gift

Groot of klein, elke bijdrage is van harte welkom.  Je kunt kiezen voor een donatie waarmee je ons werk in algemene zin steunt of je geeft aan een specifiek project of fonds. Er is vast een bestemming dat je aanspreekt.

Lees meer
Luchtfoto Zandpolders
© Dutchphoto

Periodiek schenken

Met een periodieke schenking steun je ons werk voor de periode van minimaal vijf jaar. Het grote verschil met een donatie, is dat het volledige bedrag aftrekbaar is van de belasting. Tot wel 46%. Zo kun je flink geld besparen.

Bekijk voordelen
Juffer
© Misja Smits / Buiten-Beeld

Fonds op naam

Een Fonds op Naam (vanaf € 50.000) is een schenking, waarbij je zelf bepaalt waarvoor jouw bijdrage wordt ingezet. Van de aankoop van natuurgebieden tot de bescherming van dieren of ontwikkeling van cultureel erfgoed.

Lees meer
Liniedijk bij Fort bij Veldhuis
© Ronald van Wijk

Weidevogelfonds

Wie iets extra’s wil doen voor grutto’s, kieviten en tureluurs kan bijdragen met een gift in het weidevogelfonds. Vanuit het fonds financieren we allerlei maatregelen om het broedsucces van weidevogels te verbeteren. Zowel in onze eigen reservaten als daarbuiten, in nauwe samenwerking met boeren en vrijwilligers. Help je mee?

Help de weidevogels

Extra geld voor maatregelen

Met jouw bijdrage kunnen we greppels vernatten, elektrische vossenrasters plaatsen, slootkanten afvlakken en nog veel meer!
Jonge grutto - Weidevogelfonds
© Otto Plantema, Buiten-beeld / Jonge grutto
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven