Fotohut voor het fotograferen van wad- en watervogels

Verhuur
Lepelaars voor de vogelfotohut / Hans Peeters
© Hans Peeters
Verhuur

Uniek plekje op waterhoogte in vogelrijk gebied

Dit is de eerste hut in Nederland speciaal voor het fotograferen van wad- en watervogels. De hut in de Balgzandpolder is verzonken zodat je op ooghoogte en soms erg dichtbij de vogels kunt fotograferen. Let op, de waterstanden wisselen. Vanuit de hut kijk je naar het noordnoordoosten. Je kunt de hut één dag met maximaal twee personen gebruiken. Zodra je hebt betaald, ontvang je per mail alle gegevens die je nodig hebt voor een spannende dag fotograferen. Je bijdrage komt ten goede aan het beheer van onze natuurgebieden. De lepelaarfoto is van Hans Peeters die zijn ervaringen uitgebreid beschreef in 'de fotohut van de maand'.

€ 20 korting voor donateurs

In de maanden maart tot en met oktober rekenen we voor een dag € 70,00. Donateurs/leden van een van de Provinciale Landschappen krijgen € 20,00 korting. In de maanden november t/m februari is het wat rustiger met trekvogels in de Balgzandpolder. De prijzen liggen dan flink lager: € 30,00 en € 25,00 voor donateurs. 

Beschikbaarheid en reserveren

In de Google Agenda is de beschikbaarheid van de hut terug te zien. Mocht de gewenste datum nog vrij zijn, dan kun je deze reserveren door hieronder te kiezen voor de desbetreffende maand en de boeking te voltooien, inclusief betaling via IDeal. Let op, bij aantal personen altijd '1' kiezen ook al kom je met 2 personen. Na afronding van de reservering, ontvang je twee e-mails:

  • bevestiging van de gemaakte reservering (inclusief ordernummer). Dit bericht wordt automatisch verstuurd na afronding van de betaling.
  • bericht met praktische tips over het gebruik van de hut en de toegangscode om de hut te openen. Deze e-mail wordt op een later moment verstuurd zodra de administratie de reservering heeft verwerkt.

Bekijk agenda

Gesloten tijdens winter, vanaf 1 maart weer beschikbaar

Vanwege de beperkte aanwezigheid van vogels in de winter is het niet mogelijk om de vogelfotohut te huren in december, januari en februari. Hiermee willen we teleurstellingen voorkomen. Vanaf 1 maart 2019 is het weer mogelijk om gebruik te maken van de hut.

 

Lars Soerink

Praktische informatie

Bekijk beschikbaarheid

Tips van de beheerder

Do van Dijck is beheerder van deze hut maar zelf ook vogelfotograaf. Hier wat tips van hem: “De vogelfotohut in de Balgzandpolder ligt niet in het getijdegebied Balgzand, maar er vlakbij. Toch kan de waterstand voor de hut enorm schommelen. Het poldertje staat in open verbinding met het spuikanaal richting de spuisluizen bij ’t Kuitje. Als het veel geregend heeft en er niet gespuid kan worden is de waterstand hoog. Op andere momenten is het juist laag. We hebben daar geen grip op. Er is een schelpeneiland voor de hut en een slikplaat. Deze kunnen soms helemaal onder water staan. Maar gelukkig lang niet altijd.
Vanuit de hut kijk je naar het noordnoordoosten. In de zomermaanden komt de zon op in het noordoosten. Als je ’s zomers vroeg begint, moet je dus tegen de zon in fotograferen. Dat lijkt niet ideaal, maar mij heeft het al heel wat sfeervolle foto’s opgeleverd. Later beginnen kan natuurlijk ook. Wil je weten wat er zoal aan vogels zit, kijk dan op de excursieplanner van waarneming.nl. Klik hier en pas de datum aan.”

Zwarte ruiter / Gerard Bos
© Gerard Bos
Zwarte ruiter
Magazine nummer 4 2018

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer van alles over de Wadden, mezen in de tuin en vondsten op het strand. En nog veel meer! Inclusief uitneembare wandelroute (14 km) rondom het Amstelmeer.

Naar boven