Fotohut voor het fotograferen van wad- en watervogels

Verhuur
Lepelaars voor de vogelfotohut / Hans Peeters
© Hans Peeters
Verhuur

Watervogels op ooghoogte vanuit verzonken fotohut 

Dit is de eerste vogelhut in Nederland speciaal voor het fotograferen van wad- en watervogels. De hut ligt in de Balgzandpolder vlakbij Den Helder en is verzonken zodat je op ooghoogte en soms erg dichtbij de vogels kunt fotograferen. Het gebied staat bekend om de vele kustvogels die er verblijven. Vooral tijdens hoogwater op de nabijgelegen Waddenzee kunnen de aantallen flink oplopen. Goed opletten op de waterstanden dus. Vanuit de hut kijk je naar het noordoosten. Je hebt een grote kans op kluten, visdieven, bergeenden maar ook lepelaars, oeverlopers, groenpootruiters, eenden, ganzen en futen. De hut is te boeken in de periode van maart tot en met oktober. In de wintermaanden is de hut gesloten.

€ 40,- voor een hele dag fotoplezier

Ben je donateur van een provinciaal landschap? Dan profiteer van je van 40% korting en betaal je het lage tarief van € 24,-.  Je boekt voor 1 persoon, maar kunt de hut met maximaal twee personen gebruiken. Zodra je de reservering hebt gemaakt, ontvang je per e-mail alle gegevens die je nodig hebt voor een spannende dag fotograferen.  

Let op: je ontvangt twee e-mails; een orderbevestiging én een bericht met toegangscode voor de hut. De code wordt pas verstuurd nadat onze administratie jouw boeking heeft verwerkt. Reserveer vóór 15.00 voor de volgende dag, reserveringen na 15.00 voor de volgende dag kunnen niet meer worden verwerkt. Wil je de hut gebruiken in het weekend of maandag? Reserveer vóór vrijdag 15.00 uur.

Lars Soerink

Praktische informatie

Bekijk beschikbaarheid

Tips van de beheerder

Leo Hofland is beheerder van deze hut en zelf ook vogelfotograaf. “De vogelfotohut ligt niet in het getijdegebied van Balgzand, maar er vlakbij. Toch kan de waterstand voor de hut enorm schommelen. Het poldertje staat in open verbinding met het spuikanaal richting de spuisluizen bij ’t Kuitje. Als het veel geregend heeft en er niet gespuid kan worden, is de waterstand hoog. Op andere momenten is die juist laag. We hebben daar geen grip op. Er is een schelpeneiland voor de hut en een slikplaat. Deze kunnen soms helemaal onder water staan. Maar gelukkig lang niet altijd.

Vanuit de hut kijk je naar het noordnoordoosten. In de zomermaanden komt de zon op in het noordoosten. Als je ’s zomers vroeg begint, moet je dus tegen de zon in fotograferen. Dat lijkt niet ideaal, maar mij heeft het al heel wat sfeervolle foto’s opgeleverd. Later beginnen kan natuurlijk ook. Wil je weten wat er door anderen in de Balgzandpolder is gezien? Houd dan de website van waarneming.nl in de gaten".

Review Natuurfotografie Magazine

Daan Schoonhoven en Arno ten Hoeve van Natuurfotografie Magazine bezochten in juni 2023 de fotohut en maakten een uitgebreid verslag.

Lees artikel
Review fotohut NFM
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.