Fotohut voor het fotograferen van wad- en watervogels

Verhuur
Lepelaars voor de vogelfotohut / Hans Peeters
© Hans Peeters
Verhuur

Watervogels op ooghoogte vanuit verzonken fotohut 

Dit is de eerste vogelhut in Nederland speciaal voor het fotograferen van wad- en watervogels. De hut ligt in de Balgzandpolder vlakbij Den Helder en is verzonken zodat je op ooghoogte en soms erg dichtbij de vogels kunt fotograferen. Het gebied staat bekend om de vele kustvogels die er verblijven. Vooral tijdens hoogwater op de nabijgelegen Waddenzee kunnen de aantallen flink oplopen. Goed opletten op de waterstanden dus. Vanuit de hut kijk je naar het noordoosten. Je hebt een grote kans op kluten, visdieven, bergeenden maar ook lepelaars, oeverlopers, groenpootruiters, eenden, ganzen en futen.
De hut is te boeken in de periode van maart tot en met oktober. In de wintermaanden is de hut gesloten.

Nu extra voordelig; € 30,- voor een hele dag fotoplezier

De fotohut is een lange periode dicht geweest vanwege de coronabeperkingen. Om te vieren dat het verhuren van de hut weer mogelijk is, betaal je nu slechts € 30,- per dag.  Ben je donateur van een provinciaal landschap? Dan komt daar nog eens € 5,- korting bovenop en betaal je het extra lage tarief van € 25,-.  Je kunt de hut met maximaal twee personen gebruiken, als het één gezin betreft. Zodra je de reservering hebt gemaakt, ontvang je per email alle gegevens die je nodig hebt voor een spannende dag fotograferen.  

Let op.  Je ontvangt twee e-mails; een orderbevestiging én bericht met toegangscode voor de hut. De code wordt pas verstuurd nadat onze administratie jouw boeking heeft verwerkt. Je kunt dus niet 's avonds boeken voor de volgende dag. Wil je de hut gebruiken in het weekend? Reserveer vóór vrijdag 15.00 uur.

Let op
10/6/2022: Momenteel heerst er vogelgriep in Nederland, met als gevolg helaas ook zieke en dode vogels in dit natuurgebied. Onze boswachters houden de situatie goed in de gaten. Wij ruimen regelmatig deze vogels op om verdere verspreiding te voorkomen. Raak de vogels niet aan.

Lars Soerink

Praktische informatie

Bekijk beschikbaarheid

Tips van de beheerder

Do van Dijck is beheerder van deze hut en zelf ook vogelfotograaf. “De vogelfotohut ligt niet in het getijdegebied van Balgzand, maar er vlakbij. Toch kan de waterstand voor de hut enorm schommelen. Het poldertje staat in open verbinding met het spuikanaal richting de spuisluizen bij ’t Kuitje. Als het veel geregend heeft en er niet gespuid kan worden, is de waterstand hoog. Op andere momenten is die juist laag. We hebben daar geen grip op. Er is een schelpeneiland voor de hut en een slikplaat. Deze kunnen soms helemaal onder water staan. Maar gelukkig lang niet altijd.

Vanuit de hut kijk je naar het noordnoordoosten. In de zomermaanden komt de zon op in het noordoosten. Als je ’s zomers vroeg begint, moet je dus tegen de zon in fotograferen. Dat lijkt niet ideaal, maar mij heeft het al heel wat sfeervolle foto’s opgeleverd. Later beginnen kan natuurlijk ook. Wil je weten wat er door anderen in de Balgzandpolder is gezien? Hou dan de website van waarneming.nl in de gaten".

Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven