Fotohut voor het fotograferen van wad- en watervogels

Verhuur
Lepelaars voor de vogelfotohut / Hans Peeters
© Hans Peeters
Verhuur

Watervogels van heel dichtbij op waterhoogte

- Vanwege de corona-beperkingen is de vogelhut gesloten -

Dit is de eerste vogelhut in Nederland speciaal voor het fotograferen van wad- en watervogels. De hut in de Balgzandpolder is verzonken zodat je op ooghoogte en soms erg dichtbij de vogels kunt fotograferen. Let op, de waterstanden wisselen. Vanuit de hut kijk je naar het noordnoordoosten. Je kunt de hut één dag met maximaal twee personen (uit één huishouden) gebruiken. Zodra je hebt betaald, ontvang je per mail alle gegevens die je nodig hebt voor een spannende dag fotograferen. Je bijdrage komt ten goede aan het beheer van onze natuurgebieden. De lepelaarfoto is van Hans Peeters die zijn ervaringen uitgebreid beschreef in 'de fotohut van de maand'.

€ 20 korting voor donateurs

In de maanden maart tot en met oktober rekenen we voor een dag € 70. Donateurs/leden van een van de Provinciale Landschappen krijgen € 20 korting. In de maanden november t/m februari is het wat rustiger met trekvogels in de Balgzandpolder. Als de hut dan open is, liggen de prijzen flink lager: € 30,00 en € 25,00 voor donateurs. 

Beschikbaarheid en reserveren

De hut reserveer je door hieronder een datum te kiezen en de boeking te voltooien, inclusief betaling via iDeal. Let op, bij aantal personen altijd '1' kiezen ook al kom je met 2 personen. Na afronding van de reservering, ontvang je twee e-mails:

  • bevestiging van de gemaakte reservering (inclusief ordernummer). Dit bericht wordt automatisch verstuurd na afronding van de betaling.
  • bericht met praktische tips over het gebruik van de hut en de toegangscode om de hut te openen. Deze e-mail wordt op een later moment verstuurd zodra de administratie de reservering handmatig heeft verwerkt. Dit betekent dus dat je de hut 's avonds niet voor de volgende dag kunt boeken. Wil je de hut in het weekend gebruiken? Reserveer dan vóór vrijdag 15.00 uur. 

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is onze fotohut nu gesloten.  

Lars Soerink

Praktische informatie

Bekijk beschikbaarheid

Tips van de beheerder

Do van Dijck is beheerder van deze hut en zelf ook vogelfotograaf. Hier wat tips van hem: “De vogelfotohut in de Balgzandpolder ligt niet in het getijdegebied van Balgzand, maar er vlakbij. Toch kan de waterstand voor de hut enorm schommelen. Het poldertje staat in open verbinding met het spuikanaal richting de spuisluizen bij ’t Kuitje. Als het veel geregend heeft en er niet gespuid kan worden is de waterstand hoog. Op andere momenten is die juist laag. We hebben daar geen grip op. Er is een schelpeneiland voor de hut en een slikplaat. Deze kunnen soms helemaal onder water staan. Maar gelukkig lang niet altijd.
Vanuit de hut kijk je naar het noordnoordoosten. In de zomermaanden komt de zon op in het noordoosten. Als je ’s zomers vroeg begint, moet je dus tegen de zon in fotograferen. Dat lijkt niet ideaal, maar mij heeft het al heel wat sfeervolle foto’s opgeleverd. Later beginnen kan natuurlijk ook. Wil je weten wat er door anderen in de Balgzandpolder is gezien? Kijk dan hier: waarneming.nl."

Kluten bij vogelfotohut
© Do van Dijck
Kluten hebben gebroed op het schelpeneiland voor de hut
cover Magazine2 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Rietorchis

Fietsroute door bloeiende duinen

Fietsen langs De Nollen, Mariëndal en de Zandpolders. Deze route combineert moderne kunst, duinen, middeleeuwse dijken, open polders en natuurgebieden langs de kust.