Vrijwilligers - Maarten van Cleef

Vrijwilliger worden

Je bent onmisbaar voor jouw groene leefomgeving

Wil je je ook vrijwillig inzetten om het landschap met unieke diersoorten en planten behouden? In jouw buurt of gemeente zijn veel vrijwilligers actief in de natuur. Vrijwilliger Fred: "Het is een manier van leven, ik ben niet alleen buiten, maar leer veel over de natuur en ontmoet veel verschillende mensen. Mooi toch, dat ik de leefgebieden zo een steuntje in de rug geef." 

Neem een kijkje bij één van de 150 werkgroepen, gerichte vacatures in onze eigen natuurgebieden zijn er ook. Bekijk ons aanbod: er zit vast iets leuks voor je bij! 

Vrijwilligers in mijn buurt

Bij jou in de buurt, langs sportvelden of in parken, zijn veel vrijwilligers aan het werk. Bekijk hier onze aangesloten 150 werkgroepen. Zij knotten bomen, leggen ijsvogelwanden aan, beheren een heemtuin of een bijzonder stuk natuur. Ga er eens langs of neem contact op!

Vrijwilligersgroepen
Natuurwerkdag / Seth Carnill
© Seth Carnill

Boerenlandvogelvrijwilliger

Nederland is het belangrijkste land in Europa voor boerenlandvogels. In Noord-Holland zijn vele vrijwilligers actief betrokken bij de boerenlandvogelbescherming. Samen kunnen we de vogels helpen. Doe ook mee!

Boerenlandvogelvrijwilliger
Tureluur
© Tureluur

Monitoringvrijwilligers

Meten is weten. Dat is ook het motto bij het beheer van natuurterreinen, het beschermen van soorten en ook bij het vaststellen van passend beleid door overheden. Meten doen we in de vorm van monitoren, dat wil zeggen, inventariseren op regelmatige basis van aanwezige flora en fauna. Daar hebben wij jouw hulp bij nodig!

Monitoringvrijwilliger
monitoring vrijwilligers
© Dutchphoto

Vacatures

Wil je vrijwilligerswerk doen in onze natuurgebieden? Kom dan als vrijwilliger bij ons werken! Denk aan rietmaaien, bomen verwijderen, excursies geven, molenreparatie of bezoekersontvangst.

Bekijk de vacatures
Vrijwilligerswerkdag / Seth Carnill
© Seth Carnill

Nieuwsbrief Groene Vrijwilliger

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang leuke natuurweetjes en al het laatste nieuws voor de Groene Vrijwilliger.

Nieuwsbrief Groene Vrijwilliger
Aico Lind
© Aico Lind
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven