Publicaties

Jaarboek Boerenlandvogels 2022

Het weidevogeljaar 2022 was weer een matig jaar voor de meeste soorten boerenlandvogels. Het aantal gevonden nesten blijft achteruitgaan en het broedsucces laat nog geen positieve trend zien. Gelukkig worden de resultaten over de gehele linie wel vastgehouden en wordt er werk gemaakt om inzichten te vertalen naar het aanscherpen van beheer zoals het plaatsen van vossenrasters, het verhogen van waterpeilen en meer kruidenrijk grasland.

 

Lees meer
Jonge grutto - Weidevogelfonds
© Otto Plantema, Buiten-beeld / Jonge grutto

Magazine Landschap Noord-Holland

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren over het landschap en de planten/dieren die er leven? Dan mag je het magazine van Landschap Noord-Holland niet missen. Er is geen vergelijkbaar blad dat zo uitputtend de natuur in de provincie behandeld. Vier keer per jaar ontvangen onze donateurs deze bijzondere productie. Al meer dan 40 jaar!

Vraag gratis Magazine Landschap aan
Waaier magazines

Magazine Tussen Duin en Dijk

Voor de echte kenners is er het natuurmagazine Tussen Duin & Dijk. Het presenteert op een zeer toegankelijke manier het natuuronderzoek in Noord-Holland. Voor het blad schrijven amateurs en professionals. Een abonnement kost slechts € 17,50. Dan ontvang je vier interessante nummers per jaar.

Neem een abonnement
Lepelaars voor de vogelfotohut / Hans Peeters
© Hans Peeters
Magazine nr. 3 - 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven