Publicaties

Jaarboek Boerenlandvogels 2023

Door een nat voorjaar konden vogels genoeg voedsel vinden tijdens de broedtijd en door de natte omstandigheden waren voldoende insecten te vinden voor opgroeiende kuikens. In juni zorgde droogte voor slechte bereikbaarheid van voedsel voor volwassen vogels. Helaas laat het onderzoek via het provinciale meetnet zien dat ook in 2023 aantallen broedparen van steltlopers als grutto en kievit verder achteruit gaan.  Gelukkig gaat het met slobeend, krakeend, graspieper en gele kwikstaart beter.  

 

Lees meer
Grutto
© Hans Brinks

Magazine Landschap Noord-Holland

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren over het landschap en de planten/dieren die er leven? Dan mag je het magazine van Landschap Noord-Holland niet missen. Er is geen vergelijkbaar blad dat zo uitputtend de natuur in de provincie behandeld. Vier keer per jaar ontvangen onze donateurs deze bijzondere productie. Al meer dan 40 jaar!

Vraag gratis Magazine Landschap aan
Waaier magazines

Magazine Tussen Duin en Dijk

Voor de echte kenners is er het natuurmagazine Tussen Duin & Dijk. Het presenteert op een zeer toegankelijke manier het natuuronderzoek in Noord-Holland. Voor het blad schrijven amateurs en professionals. Een abonnement kost slechts € 17,50. Dan ontvang je vier interessante nummers per jaar.

Neem een abonnement
Lepelaars voor de vogelfotohut / Hans Peeters
© Hans Peeters
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.