Tussen Duin & Dijk

Naardermeer
© Luc Hoogenstein

Het blad voor de natuuronderzoeker (vrijwilliger en professional)

Samen met de POFF (Provinciale Organisaties Flora en Fauna) geven we dit kwartaalblad uit voor natuurliefhebbers. Het presenteert op een zeer toegankelijke manier resultaten van het natuuronderzoek in Noord-Holland. Voor het blad schrijven amateurs en professionals. Een abonnement kost slechts € 15,-. Het is een bijzonder blad omdat álle aspecten van de natuur aandacht krijgen. Wist u bijvoorbeeld dat het instorten van de konijnenpopulatie ook gevolgen heeft voor de sprinkhanen in de duinen? Dat IJslandse grutto’s de Noord-Hollandse weilanden gebruiken om op te vetten? De redactie slaat met dit blad een brug tussen alle groepen die bezig zijn met natuuronderzoek in Noord-Holland. 

Gratis nummer aanvragen

 

Themanummer over het Naardermeer bij een abonnement

Het pas verschenen themanummer gaat uitgebreid in op de historie, de natuur en de toekomst van het Naardermeer. Met de aankoop door de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten (nu Natuurmonumenten) in 1906 werd het Naardermeer het eerste Nederlandse natuurreservaat. Hiermee is voorkomen dat het een vuilstortplaats werd van de gemeente Amsterdam. Het heeft zich kunnen ontwikkelen tot een van de meest waardevolle laagveenmoerassen van West-Europa en is aangewezen als Natura 2000-gebied op grond van de Vogel- en de Habitatrichtlijn. Leer meer over het moeras met haar bewoners waaronder de purperreiger en de otter. Bij een nieuw abonnement ontvangt u ook dit uitgebreide themanummer thuis. 

Neem een abonnement op Tussen Duin & Dijk

Wil je dit informatieve natuurblad thuis ontvangen? Vul dan snel het formulier in en ontvang elk kwartaal een nummer. 

Neem een abonnement
Cover Tussen Duin & Dijk 2202_Naardermeer

Zomaar wat onderwerpen uit laatste nummers

Bijzondere kwikstaarten op doorreis
De kustrenspin, schitterende gecamoufleerd op zand
Oehoe, 'nieuw' voor de Amsterdamse Waterleidingduinen
Herstel van wegbeplantingen na 1945
Muizen op Texelse natuurakkers
Gierzwaluwen inventariseren in Amsterdam, Amstelveen en Diemen
Zuidelijke sprinkhanen in Noord-Holland
Hoe het paapje verdween uit de duinen
Nieuwe groeiplaatsen voor de tengere distel

cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?