Tussen Duin & Dijk

Smienten in Eilandspolder
© Hans Glader NIS

Het blad voor de natuuronderzoeker (vrijwilliger en professional)

Samen met de POFF (Provinciale Organisaties Flora en Fauna) geven we dit kwartaalblad uit voor natuurliefhebbers. Het presenteert op een zeer toegankelijke manier resultaten van het natuuronderzoek in Noord-Holland. Voor het blad schrijven amateurs en professionals. Een abonnement kost slechts € 15,-. Het is een bijzonder blad omdat álle aspecten van de natuur aandacht krijgen. Wist u bijvoorbeeld dat het instorten van de konijnenpopulatie ook gevolgen heeft voor de sprinkhanen in de duinen? Dat IJslandse grutto’s de Noord-Hollandse weilanden gebruiken om op te vetten? De redactie slaat met dit blad een brug tussen alle groepen die bezig zijn met natuuronderzoek in Noord-Holland

Vraag themanummer over de smient gratis aan

De smient die in de winter de Noord-Hollandse polders opfleurt, heeft extra aandacht nodig. Daarom bracht Tussen Duin & Dijk een themanummer uit over deze soort. De prachtige smient verblijft in grote aantallen in het najaar en winter in Noord-Holland. De 92-jarige Piet Zomerdijk uit Alkmaar heeft de soort 15 jaar lang bestudeerd en ontdekte tal van zaken die van belang zijn bij de bescherming. En dat is harder nodig dan ooit. Er zijn veel rechtszaken gevoerd over de smient. Dit vanwege de ontheffingen die zijn afgegeven voor afschot om de vermeende schade voor de landbouw te verminderen. Lees alles over de smient en vraag het nummer gratis aan.

Gratis nummer aanvragen

Neem een abonnement op Tussen Duin & Dijk

Wil je dit informatieve natuurblad thuis ontvangen? Vul dan snel het formulier in en ontvang elk kwartaal een nummer. 

Neem een abonnement
Cover themanummer smient

Zomaar wat onderwerpen uit laatste nummers

Bijzondere kwikstaarten op doorreis
De kustrenspin, schitterende gecamoufleerd op zand
Oehoe, 'nieuw' voor de Amsterdamse Waterleidingduinen
Herstel van wegbeplantingen na 1945
Muizen op Texelse natuurakkers
Gierzwaluwen inventariseren in Amsterdam, Amstelveen en Diemen
Zuidelijke sprinkhanen in Noord-Holland
Hoe het paapje verdween uit de duinen
Nieuwe groeiplaatsen voor de tengere distel

cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?