Fietsen in Noord-Holland

Recreatie fietsen
© Moments by Kelly

Op de fiets door de afwisselende Noord-Hollandse natuur

Nederland is een fietsland: nergens anders te wereld vind je zoveel fietspaden en routes. En Noord-Holland is daar zeker geen uitzondering op. Hier kun je heerlijk fietsen over slingerende dijken, langs molens, authentieke dorpjes en meren en kanalen. Elke kilometer ziet het landschap er weer anders uit. En overal is prachtige natuur. Er zijn bossen, duinen, weilanden, moerassen en nog veel meer. Vol met dieren en prachtige uitzichten.

Wil je de Noord-Hollandse natuur verkennen op de fiets? We hebben een aantal fietsroutes voor je klaar staan. Uiteraard passeer je bij een aantal onze natuurgebieden, zoals de Eilandspolder, het Ilperveld en Buitenplaats Leyduin. Maar ook andere mooie plekjes in Noord-Holland komen aan bod. 

Alle fietsroutes

Fietsroute door Westfriesland (35 km)

Een route door de Gouw met oude dorpen en holle weggetjes. Geniet langs de route van bloeiende weilanden en talloze soorten weidevogels. Het broedseizoen is hier in volle gang.

Lees meer over de route
Berkmeer in De Gouw
© Koos Leek

Fietsen langs lepelaars (23 km)

Fiets langs de lepelaarkolonie in De Liede bij Haarlem en kom oog in oog te staan met de lepelaars. De beste tijd om lepelaars te kijken is in april en mei.

Lees meer over de route
Lepelaars De Liede

Help mee fietsroutes te behouden

Ben je ook een liefhebber van fietsen? Met een kleine bijdrage help je ons om prachtige fietspaden en routes in Noord-Holland te onderhouden. Word donateur en binnen enkele dagen ontvang je het welkomstpakket met Natuurpas, wandelgids én magazine.

Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand

Bekijk de voordelen

Wat we doen met jouw bijdrage

Met jouw donatie zorgen we o.a. voor goede bewegwijzering, houden we fietspaden veilig en maken we rustplekken onderweg.
Fietsers
© Dutchphoto
cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?