Fietsen in Noord-Holland

Recreatie fietsen
© Moments by Kelly

Op de fiets door de afwisselende Noord-Hollandse natuur

Nederland is een fietsland: nergens anders te wereld vind je zoveel fietspaden en routes. En Noord-Holland is daar zeker geen uitzondering op. Hier kun je heerlijk fietsen over slingerende dijken, langs molens, authentieke dorpjes en meren en kanalen. Elke kilometer ziet het landschap er weer anders uit. En overal is prachtige natuur. Er zijn bossen, duinen, weilanden, moerassen en nog veel meer. Vol met dieren en prachtige uitzichten.

Wil je de Noord-Hollandse natuur verkennen op de fiets? We hebben een aantal fietsroutes voor je klaar staan. Uiteraard passeer je bij een aantal onze natuurgebieden, zoals de Eilandspolder, het Ilperveld en Buitenplaats Leyduin. Maar ook andere mooie plekjes in Noord-Holland komen aan bod. 

Alle fietsroutes

Vogelkijk fietsroute (22 km)

Een fietsroute langs weidevogelrijke gebieden aan de zuid- en westkant van het Uitgeester- en Alkmaardermeer. In de maanden maart tot en met juni zijn hier veel weidevogels te zien.

Lees meer over de route
Grutto Gerard Bos
© Gerard Bos

Fietsroute weids Westfriesland (29 km)

Fiets langs historische stadjes, IJsselmeerdijken en door een heus voedselbos. Het IJsselmeer en de binnendijkse polders staan garant voor schitterende vergezichten.

Lees meer over de route
Landschap, dat is natuur én cultuur!
© Henk van Bruggen

Help mee fietsroutes te behouden

Ben je ook een liefhebber van fietsen? Met een kleine bijdrage help je ons om prachtige fietspaden en routes in Noord-Holland te onderhouden. Word Beschermer en binnen enkele dagen ontvang je het welkomstpakket met Natuurpas, wandelgids én magazine.

Je bent al Beschermer vanaf € 2,75 per maand

Bekijk de voordelen

Wat we doen met jouw bijdrage

Met jouw donatie zorgen we o.a. voor goede bewegwijzering, houden we fietspaden veilig en maken we rustplekken onderweg.
Fietsers
© Dutchphoto
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven