Wandelen en fietsen in de Eilandspolder

Routes
Eilandspolder
Routes

Wandel- en fietsroute door Noord-Holland in optima forma; de Eilandspolder

De Eilandspolder is het historische groene hart van Noord-Holland en opmerkelijk gaaf gebleven. Lang geleden was deze polder een eiland tussen de grote wateren als de Schermeer en de Beemster. Bodemdaling dwong de bewoners hun ‘Schermereiland’ in te dijken. Nog steeds ligt het maaiveld van de polder hoger dan dat van de droogmakerijen rondom.

Antieke rechthuisjes

Werp voordat je begint te lopen even een blik werpen op de antieke rechthuisjes. Hier werd vroeger recht gesproken en waren tot 1970 in gebruik als raadhuis. Het grootste van de twee is het oudst en dateert van 1632. Het kleinste werd gebouwd in 1652. 

Lopen over dijkjes

De route gaat dwars door de in 1644 drooggelegde Noordeindermeer en over dijkjes door en rondom de Eilandspolder en de Menningweer, dus doe stevige schoenen aan. Veel drukte zal je niet tegen komen. 

Let op: de hond kan niet mee bij deze wandeling.

Driehuizen / Jos Teeuwisse

Praktische informatie

Download route (pdf)

Nog meer routes? Word donateur!

Handige gids met 25 routes. Gratis als welkomstgeschenk!

Wil je nog meer inspirerende routes ontvangen? Word ook donateur en krijg onze 240 pagina's dikke natuur- en wandelgids (t.w.v. € 15,95) cadeau. Als donateur help je ons om 100 Noord-Hollandse natuurgebieden te beschermen voor de toekomst. Met jouw bijdrage zorgen we o.a. voor goede wandel- en fietspaden. Je bent al donateur vanaf € 2,50 per maand.

Bekijk alle voordelen
Natuurgids
Cover magazine 4 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven