Vogelkijk fietsroute vanaf Fort K’IJK

Routes
Grutto Gerard Bos
© Gerard Bos
Routes

Fietsen langs weidevogelrijke gebieden bij het Alkmaardermeer

Dit is een fietsroute langs weidevogelrijke gebieden aan de zuid- en westkant van het Uitgeester- en Alkmaardermeer. De route is het hele jaar mooi, maar in de maanden maart t/m juni zijn hier ook veel weidevogels te zien. Let op, vanaf half februari tot half maart zet de boswachter van Landschap Noord-Holland de weilanden ten noorden van Fort K’IJK onder water. In een paar dagen lopen de sloten onderwater en vervolgens staat er een laagje water op de weilanden. Dit trekt bijzonder veel vogels die met een verrekijker goed zijn te zien vanaf de Lagendijk. 

Deze route is ook beschikbaar als GPX-bestand. Wanneer je de route aanvraagt, ontvang je zowel een routebeschrijving (PDF) als een GPX-bestand.

Grutto

Deze polders zitten in het voorjaar vol vogels. Grutto’s, tureluurs, smienten, kemphanen en kluten maken deze fietsroute tot een onvergetelijke ervaring.

 

Lees meer over de route

Wandelend naar Fort K'IJK

Praktische informatie

Download route (pdf)
Vogelkijkdagen Fort K'IJK / Ilse Miedema
© Ilse Miedema
Tip van de boswachter: neem een verrekijker mee!
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven