Vogelkijk fietsroute vanaf Fort K’IJK

Routes
Grutto Gerard Bos
© Gerard Bos
Routes

Fietsen langs weidevogelrijke gebieden bij het Alkmaardermeer

Dit is een fietsroute langs weidevogelrijke gebieden aan de zuid- en westkant van het Uitgeester- en Alkmaardermeer. De route is het hele jaar mooi, maar in de maanden maart t/m juni zijn hier ook veel weidevogels te zien. Let op, vanaf half februari tot half maart zet de boswachter van Landschap Noord-Holland de weilanden ten noorden van Fort K’IJK onder water. In een paar dagen lopen de sloten onderwater en vervolgens staat er een laagje water op de weilanden. Dit trekt bijzonder veel vogels die met een verrekijker goed zijn te zien vanaf de Lagendijk. 

Deze route is nu ook beschikbaar als GPX-bestand. Wanneer je de route aanvraagt, ontvang je zowel een routebeschrijving (PDF) als een GPX-bestand.

Wandelend naar Fort K'IJK

Praktische informatie

Download route (pdf)
Vogelkijkdagen Fort K'IJK / Ilse Miedema
© Ilse Miedema
Tip van de boswachter: neem een verrekijker mee!
Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven
Cadeau certificaat

Een duurzaam kerstcadeau

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.