Weidevogelbescherming

Scholekster / Gerard Bos
© Gerard Bos

Samen kunnen we de weidevogels helpen

Nederland is het belangrijkste land in Europa voor weidevogels. Maar het gaat de laatste dertig jaar niet goed met ze, daarom zijn wij actief betrokken bij de weidevogelbescherming in Noord-Holland. We coördineren de vrijwillige weidevogelbescherming. En we leiden weidevogelvrijwilligers op!

Wil je je ook vrijwillig inzetten om de weidevogels te beschermen?

Vrijwilligers zijn altijd nodig in het voorjaar wanneer het broedseizoen weer van start gaat. Heb je interesse als weidevogelvrijwilliger, meld je dan aan en geef je telefoonnummer door, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Grutto jongen
© Menno Schaefer

Programma Boerenlandvogels

Met z’n allen - natuurorganisaties, overheden, agrariërs en vrijwilligers – zetten we ons in om de vogels van het boerenland te behouden.

Iedereen kan helpen!

Lees meer
Gele Kwikstaart
© Gerard Bos
Tureluurpullen

Nienke Kwikkel

Functie

Projectleider Boerenlandvogels

Nienke is expert in natuurbetrokkenheid. Als ecoloog tijdens haar studie gespecialiseerd in ‘leren voor duurzame ontwikkeling’ èn natuur- en milieueducatie. Haar ervaring met kwaliteitsverbetering, burgerparticipatie en trainingsprogramma’s zet ze in voor het programma Betrekken bij Groen. Ze combineert haar rol als programmamanager met projectleiderschap Boerenlandvogels.

Neem contact op
Nienke Kwikkel
© Landschap Noord-Holland
Cover magazine 4 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven