Leyduin Vrienden

Huis Leyduin
© Dutchphoto

Betrokken particulieren geven de buitenplaats glans

De Buitenplaats Leyduin is een rijk cultuurhistorisch erfgoed. Een prachtige Buitenplaats met vele bijzondere landschappen waar je ontspannen van natuur en cultuur kunt genieten. Toch is dat minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Buitenplaatsen zijn gedurende de eeuwen door mensenhanden ingericht. Particulieren creëerden met zorg en aandacht voor detail een landschap met allure. Het beheer en onderhoud van gebouwen, parkbossen, paden en natuur was in goede handen bij de notabelen van weleer. Als huidige eigenaar en beheerder zet Landschap Noord-Holland die traditie van goede zorg voort en vindt daarin steun van betrokken particulieren: de Leyduin Vrienden!

Leyduin Vrienden investeren in verbeteringen

De Leyduin Vrienden hebben een persoonlijke band met de Buitenplaats en voelen er zich nauw mee verbonden. Zij worden door Landschap Noord-Holland betrokken bij het bepalen van verbeteringsprojecten, volgen de realisatie op de voet en vieren de afronding van projecten met projectleiders en boswachters. De Leyduin Vrienden komen jaarlijks bijeen op Leyduin om de voortgang van projecten te horen, te vernemen wat de plannen voor het komend jaar zijn en hoe hun bijdrage is besteed. Tijdens de bijeenkomst ontmoeten de vrienden elkaar in een aangename, informele setting. 

Uw steun maakt de ambities voor Leyduin waar!

Het werk aan de Buitenplaats is een omvangrijke en kostbare operatie waarbij uw steun doorslaggevend is voor succes. Dankzij de bijdrage van de Leyduin Vrienden zijn bijvoorbeeld de Belvedère en het Juffershuis gerestaureerd, de bloemrijke graslanden voor Huis Leyduin gecreëerd en het Buitenplaatsenpad aangelegd. Als Leyduin Vriend voelt u een jarenlange betrokkenheid die zich vertaalt in een 5-jarige periodieke schenking van minimaal €1.000 per jaar (fiscaal aftrekbaar). Uw schenking vormt bovendien een financiële hefboom voor de verkrijging van additionele financiering, omdat vermogensfondsen veelal om co-financiering vragen.

Rekenvoorbeeld hefboomeffect 

Aansluiten bij een eeuwenoude traditie?

Mocht u belangstelling hebben om op deze manier ons werk op Leyduin te steunen, dan hopen wij u als Leyduin Vriend te mogen begroeten. Met onderstaande formulieren is de periodieke schenking eenvoudig te regelen. Of u kunt eerst komen ”proeven” tijdens onze jaarlijkse bijeenkomst. Voor informatie kunt u terecht bij Lindy van Kats (voor contactgegevens zie onder).

Overeenkomst periodieke schenking
Betaalvolmacht periodieke schenking

 

Graslanden van Leyduin

Bemest weiland wordt rijk natuurgebied dankzij Vrienden

De bloemrijke hooilanden bij Leyduin zijn de voormalige weilanden bij de buitenplaats. Met steun van de Leyduin Vrienden zijn deze tot op het zand geplagd en ontwikkelen zich nu tot een bloemrijk hooiland met wel 160 soorten planten en mossen. Door de plaatsing van stuwtjes loopt het kalkrijke kwelwater vanuit de duinen naar het hooiland waardoor er een rijk natuurgebied is ontstaan waar ook vogels, insecten en amfibieën een plek hebben gevonden.

Graslanden bij Leyduin
© Henk van Bruggen

Jufferhuis

Vervallen woonhuis wordt gezellige gasterij

Rijksmonument het Tweelinghuis (uit de 18e eeuw), in de volksmond het Juffershuis genoemd, is mede dankzij de Leyduin Vrienden grondig gerenoveerd. De gevels zijn vervangen, het dak is vernieuwd en het interieur is in haar oude glorie hersteld. Nadat het de afgelopen decennia een woonfunctie had, heeft het Juffershuis een nieuwe bestemming gekregen met een kleinschalige horeca waar een ieder kan genieten van de omgeving en de rijke cultuurhistorie van de Buitenplaats.

Juffershuis
© Ton Apon

Lindy van Kats

Functie

Relatiemanager & fondsenwerver

De natuur in je nabijheid geeft energie en ontspanning. Met enthousiasme zet Lindy van Kats zich in om particulieren, bedrijven en vermogensfondsen bij het werk van Landschap Noord-Holland te betrekken.

Neem contact op
Lindy van Kats
© Dutchphoto
Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Kerkemeertje

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.