Leer- werktrajecten voor jongeren

Groenploeg in Ilperveld
© Miquel Gonzalez

Nieuwe kansen voor jongeren

De Groenploeg biedt jongeren uit het doelgroepregister, die vallen onder de banenafspraak van UWV, nieuwe kansen. Bij ons kunnen ze een opleiding volgen en ervaring op doen in de natuurgebieden van Landschap Noord-Holland. Voor dit leer-werktraject zijn allerlei ‘potjes en regelingen’.

Wie komen in aanmerking? 

Autisme, ADHD, leerproblemen: er zijn veel verschillende redenen waarom de jongeren die bij de Groenploeg terechtkomen het niet redden bij een reguliere werkgever. Deze jongens en meiden komen via het UWV bij de Groenploeg terecht. In het leer-werktraject in natuurgebied het Ilperveld bij Landsmeer krijgen ze de tijd te wennen aan hun werkomgeving en hun plek te vinden in het werkproces. ‘We kijken goed naar wie waar het beste functioneert', zegt Jeroen Pennock, manager van de Groenploeg van Natuurlijke zaken. ‘We nemen de jongeren serieus. Dat is onderdeel van het succes. Wat ook belangrijk is: de hele organisatie moet achter dit initiatief staan, van de directeur tot de jongens op de werkvloer.’

Het UWV maakte een promotiefilm over onze samenwerking ter inspiratie voor andere bedrijven en organisaties in Nederland. 

Regelingen leer-werktraject

‘Voor het leerwerk-traject zijn allerlei potjes en regelingen’, gaat Jeroen verder. ‘We krijgen een jobcoaching fee en er is een loonwaardebepaling. Die laatste zal naarmate het traject vordert omhoog gaan, maar de productiviteit van je medewerker gaat dan ook omhoog.’ Cees Hartman, senior medewerker Groenploeg, ziet dat zienderogen gebeuren. ‘Je ziet die jongeren echt opbloeien. Ze kruipen uit hun schulp, hun zelfvertrouwen groeit, ze worden beter in hun vak.’ De jongens en meiden gaan na dit leer-werktraject ‘de arbeidsmarkt op’. Ze vinden bijvoorbeeld een baan in de agrarische sector of bij de groenvoorziening in omringende gemeenten.

Jeroen Pennock

Functie

Hoofd Groenploeg

Door zijn jarenlange ervaring in de groensector, is Jeroen specialist in het sturen en managen van groenprojecten en mensen.  Jeroen heeft een uitgebreid netwerk in Noord-Holland, opgedaan in eerdere rollen als projectleider en als eigenaar van een hoveniersbedrijf.  Als manager van de Groenploeg zet hij zich sinds 2017 vol energie  in, om samen met zijn team Noord-Holland mooier te maken.  Met zijn bevlogenheid coacht en stuurt hij zijn mensen naar verantwoordelijk en professioneel team. Kwaliteit leveren en afspraken nakomen staan bovenaan zijn prioriteitenlijst!

Neem contact op
Jeroen Pennock Hoofd Groenploeg
© Cees de Jonge
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.