Uitvoering ecologisch groenbeheer door Groenploeg

De Groenploeg
© Cees de Jonge

Openbaar groen van grote waarde voor mens en natuur

Wilt u als terreineigenaar het beheer van uw terrein optimaliseren voor meer biodiversiteit, een grotere natuurbeleving en veiligheid? Maar heeft u zelf die kennis niet in huis? Dan kunt u een van onze experts inschakelen. De medewerkers van de Groenploeg zijn specialist in ecologisch groenbeheer. Bij ons vindt u bijna 90 jaar kennis en ervaring op het gebied van ecologisch groenbeheer. Samen met u kijken onze experts, vanuit hun eigen passie voor natuur, naar de beste oplossing en uitvoering voor uw groenbeheer.

De Groenploeg

De Groenploeg is de ecologische aannemer van Natuurlijke Zaken. Wij zijn professionals die de uitvoering op zich nemen van natuurtechnisch beheer van bijvoorbeeld terreinen en parken, aanleg in de openbare ruimte en natuurherstelprojecten. Onze vakmensen beschikken over de juiste certificaten voor het ecologisch maaien en zagen of voor het aanleggen van bijvoorbeeld natuurlijke oevers. Ecologische waarden en biodiversiteit in de omgeving waarin wij werken hebben de hoogste prioriteit. De machines waarmee wij werken in ons nieuwe machinepark voldoen aan de nieuwste milieueisen. Als brandstof voor deze machines gebruiken wij HVO100 en Aspen met als doel de milieubelasting te minimaliseren. 

Uw project in goede handen

Bij ons kunt u terecht voor totale ontzorging van uw project. Vanaf het moment van voorbereiding tot en met de realisatie en nazorg. Wij zijn transparant in onze communicatie vanaf start van een project tot de oplevering.  Bij ons is duidelijk hoe wij om gaan met calamiteiten, natuurwaarden en risico’s gedurende de uitvoering van een project. Wij helpen u uw beheer te optimaliseren in kwaliteit, geld en een tevreden omgeving. De Groenploeg is GroenKeur, KleurKeur, ISO 9001 en VCA gecertificeerd. Daarnaast zijn we een gecertificeerd leerwerkbedrijf en helpen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iets waar we trots op zijn. Wij geven mensen een kans om zich te ontwikkelen en werkervaring op te doen.

Bermbeheer

Met ecologisch bermbeheer krijgt u mooiere bermen vol met bloemen, kruiden en insecten, hoeft u minder vaak te maaien en heeft u dus lagere beheerkosten. De Natuurwetgeving is gelijk geïntegreerd in uw beheer. Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden voor uw gebied. 

Bekijk de mogelijkheden
Ratelaar
© Jan de Rooij

Broed-, broei- of schuilgelegenheid

Iedereen vindt het leuk om naar vogels, amfibieën, vlinders en bijen te kijken. Met de aanleg van broed- en schuilplaatsen voor dieren, verhoogt u de belevingswaarde van uw terrein. Laat u informeren over de mogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden
Aanleg ijsvogelwand

Aanleg faunapassages

Wilt u voorkomen dat vele dieren bij het oversteken in uw gebied dood gaan? De aanleg van een faunapassage is een mooie manier om versnipperde leefgebieden gemakkelijk te verbinden.  En voorkomt vele verkeersslachtoffers onder overstekende padden, kikkers en salamanders. Ook voor grotere tunnels voor de oversteek van dassen en andere grotere zoogdieren kunnen wij u adviseren. 

Bekijk de mogelijkheden
Faunapassage pad
© Jelger Herder

Jeroen Pennock

Functie

Hoofd Groenploeg

Als manager van de Groenploeg zet Jeroen zich sinds 2017 vol energie in, om samen met zijn team Noord-Holland mooier te maken.  Jeroen heeft een uitgebreid netwerk in Noord-Holland, opgedaan in eerdere rollen als projectleider en als eigenaar van een hoveniersbedrijf.  

Neem contact op
Jeroen Pennock Hoofd Groenploeg
© Cees de Jonge
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.