Uitvoering ecologisch groenbeheer

Groenploeg Natuurlijke Zaken
© Cees de Jonge

Openbaar groen van grote waarde voor mens en natuur.

Wilt u als terreineigenaar het beheer van uw terrein optimaliseren voor meer biodiversiteit, een grotere natuurbeleving en veiligheid? Maar heeft u zelf die kennis niet in huis? Dan kunt u een van onze experts inschakelen. De medewerkers van de Groenploeg zijn specialist in ecologisch groenbeheer. Bij ons vindt u naast 85-jaar kennis en ervaring op het gebied van ecologisch groenbeheer. Samen met u kijken onze experts, vanuit hun eigen passie voor natuur, naar de beste oplossing en uitvoering voor uw groenbeheer. Onze vakmensen zijn goed op de hoogte van de Wet Natuurbescherming en beschikken over de nodige vakdiploma’s zoals bijvoorbeeld kleurkeur. Zo kunnen ze u het beste advies geven.

Specialistisch vakwerk

De Groenploeg is onze ecologische aannemer en voert tal van groene opdrachten uit voor de overheid, waterschappen en particulieren. Van het maaien van bermen, snoeiwerkzaamheden, bestrijden van exoten, onderhoud van het groen rond forten tot de aanleg van broed-, broei- of schuilplekken en faunapassages voor dieren. U kunt bij hen terecht voor kleine aanpassingen in uw beheer die al een flinke winst voor de natuur boeken. Bossen, parken, slootkanten, wegen en bermen vragen allemaal om hun eigen aanpak. Zonder dat het direct tot hogere kosten hoeft te leiden! U kunt de Groenploeg inhuren voor tijdelijke (beheer)klussen (o.a. maaien, snoeien) of het totale groenbeheer in een langdurig contract aan ons uitbesteden.

Bermbeheer

Met ecologisch bermbeheer krijgt u mooiere bermen vol met bloemen, kruiden en insecten, hoeft u minder vaak te maaien en heeft u dus lagere beheerkosten. De Natuurwetgeving is gelijk geïntegreerd in uw beheer. Neem contact op met onze adviseur voor de mogelijkheden voor uw gebied. 

Bekijk de mogelijkheden
Ratelaar
© Jan de Rooij

Broed-, broei- of schuilgelegenheid

Iedereen vindt het leuk om naar vogels, amfibieën, vlinders en bijen te kijken. Met de aanleg van broed- en schuilplaatsen voor dieren, verhoogt u de belevingswaarde van uw terrein. Laat u informeren over de mogelijkheden.

Bekijk de mogelijkheden
Aanleg ijsvogelwand

Aanleg faunapassages

Wilt u voorkomen dat vele dieren bij het oversteken in uw gebied dood gaan? De aanleg van een faunapassage is een mooie manier om versnipperde leefgebieden gemakkelijk te verbinden.  En voorkomt vele verkeersslachtoffers onder overstekende padden, kikkers en salamanders. Ook voor grotere tunnels voor de oversteek van dassen en andere grotere zoogdieren kunnen wij u adviseren. 

Bekijk de mogelijkheden
Faunapassage pad
© Jelger Herder

Jeroen Pennock

Functie

Hoofd Groenploeg

Door jarenlange ervaring is Jeroen deskundig in het sturen op projecten,  werkzaamheden en mensen. Als manager van de Groenploeg zet hij zich nu vol energie in voor het leveren van kwaliteit en het nakomen van afspraken met opdrachtgevers.

Neem contact op
Jeroen Pennock
© Cees de Jonge
Cover magazine 4 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

Naar boven