Inrichtingsplan natuur en landschap

De Nollen
© Harm Botman

Natuur, recreatie én beheer in één creatief plan

Als u een stuk grond of een gebied opnieuw in wilt richten met nieuwe kansen voor natuur of landschap, dan zijn er allerlei zaken waarmee u rekening moet houden. Denk aan de kwaliteit van water en bodem, het watersysteem, de kosten aan beheer en onderhoud. Daarnaast wilt u draagvlak krijgen voor uw plannen bij  stakeholders. Bij de omvorming van een terrein moet duidelijk zijn welke doelstellingen er gelden en welke stappen er nodig zijn voor het realiseren hiervan. Het maakt niet uit of u eigenaar bent van een groot of juist een klein gebied (van 0,001 tot 1000 ha). En of het om de inrichting van een natuurgebied gaat of een de groene component van een bedrijventerrein. Voor al deze plannen kunt u bij onze adviseurs terecht. 

Een inrichtingsplan op maat – hét antwoord op al uw vragen

Alle afwegingen waar u met een dergelijk project mee te maken krijgt, zijn voor onze ervaren adviseurs vanzelfsprekend. Samen met u komen ze tot een goed onderbouwd plan met praktische adviezen en alle elementen die nodig zijn om tot inrichting van een gebied te komen. Onze adviseurs maken dagelijks inrichtingsplannen op maat voor gemeenten, natuurorganisaties, boeren, bedrijven en particulieren. Altijd vanuit het uitgangspunt dat de natuur of het landschap er beter van worden, rekening houdend met natuurwetgeving. Er is geen andere organisatie in Noord-Holland die de laatste kennis van natuur, recreatie, materialen én beheer samen brengt in één creatief ontwerp. 

Na opdrachtverlening voeren wij uw project uit met een ervaren en deskundige projectleider die het proces in nauw overleg met u vorm geeft. 


 

Aanpak

Na het inventarisatiegesprek gaat onze adviseur voor u aan de slag met het maken van een praktisch plan van aanpak. In het plan van aanpak vindt u een:

  • uitwerking van al uw wensen;
  • schets of uitvoeringsplan dat "bestek gereed" is;
  • advies hoe om te gaan met stakeholders;
  • uitgewerkte en realistische offerte;
  • voorstel voor beheer na inrichting van het project.
natuuradvies
© Dutchphoto
cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven