Meer informatie over nalaten

Strand / Ronald van Wijk

Het regelen van uw nalatenschap


Breng uw bezit en schulden in kaart
Denk aan spaargeld, aandelen en andere effecten, onroerend goed en waardevolle spullen. Daar moet u de leningen, een hypotheek en andere verplichtingen  vanaf trekken.

Stel een lijst op van begunstigden
Aan wie wilt en welke goede doelen wilt u nalaten? Zijn er speciale zaken die moeten worden geregeld of verdeeld? Heeft u huisdieren onder te brengen of welke andere wensen?

Benoem een executeur
De executeur wordt in het testament aangesteld om de zaken te regelt na uw overlijden. Heeft u iemand in gedachten om uw nalatenschap af te wikkelen? Een familielid of goede bekende? Het is ook een mogelijkheid om Landschap Noord-Holland als executeur aan te stellen. 

Vastleggen bij de notaris
Een testament opstellen gebeurt altijd via de notaris. De kosten kunnen verschillen per notaris en per testament. 

Op welke manier wilt u nalaten? 

Nalaten via erfstelling
U kunt Landschap Noord-Holland tot erfgenaam benoemen in uw testament. Met een erfstelling bepaalt u zelf welk percentage van uw erfenis naar de natuur in Noord-Holland gaat. Dat kan van 1% tot 100%.

Nalaten via legaat
Indien u Landschap Noord-Holland een bedrag of voorwerp, effectenportefeuille of onroerend goed of grond wilt nalaten, kiest u voor een legaat. Uw notaris regelt alles. Wilt u dat de natuur in Noord-Holland uw erfgenaam is? Neem dan contact op met uw notaris. Er zijn diverse notarissen in Noord-Holland die u korting geven bij het opstellen van een testament. U ontvangt de korting op vertoon van uw Natuurpas bij de notaris. De enige voorwaarde is dat u iets nalaat aan Stichting Landschap Noord-Holland.

Executeur testamentair
Als u wilt nalaten aan Landschap Noord-Holland via erfstelling, is er de mogelijkheid om Landschap Noord-Holland ook als executeur te benoemen. Zo kunnen we alles precies volgens uw wensen afhandelen. U geeft dit aan bij het opmaken van uw testament. 

Miniatuurvoorbeeld

"We pakken geregeld de fiets voor tochtjes in de duinen. We genieten ook volop van de vogels in onze achtertuin en in de duinen en de polders. 'Daarom geven we graag aan Landschap Noord-Holland. Dit is ons landschap. Hier voelen we ons thuis."

John en Jolanda van Luijn

Het beschermen van de natuur is zo goed geregeld 

Wilt u nalaten aan de Noord-Hollandse natuur? Neem dan contact op met een notaris en zij helpen u verder met het juridisch vastleggen van uw wensen. Bij een aantal notarissen in Noord-Holland krijgt u korting voor het opstellen van een testament. U ontvangt de korting op vertoon van de Landschap Noord-Holland Natuurpas. De enige voorwaarde is dat u nalaat aan Stichting Landschap Noord-Holland.

Anne van Tongeren

Functie

Relatiemanager & fondsenwerver

Ik werk met giftgevers en zakelijke partners aan een waardevolle bijdrage voor de Noord-Hollandse natuur. Want samen bereiken we meer. Doet u ook mee? Ik bespreek graag de mogelijkheden.

Neem contact op
Anne van Tongeren
Magazine nr. 3 - 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven