Vrijwilligers - Maarten van Cleef

Vrijwilligers

Duizenden vrijwilligers actief in de natuur! Jij ook?

Alleen samen kunnen we het waardevolle natuur- en cultuurlandschap in Noord-Holland behouden. En dat lukt, want onze boswachters krijgen hulp van honderden vrijwilligers. Aangevuld met 130 zelfstandige werkgroepen met 3.000 vrijwilligers. Zó kunnen we de leefomgeving van verschillende dier- en plantensoorten in stand houden. Bij ons kun je terecht voor vrijwilligersvacatures, informatie over veilig werken, gereedschappen in bruikleen, beheeradvies en cursussen. Je bent welkom.

Heb je vragen en wil je direct contact met ons opnemen?

Adviseurs

Wat jij kunt doen

Bekijk hier onze vacatures in natuurbeheer, onderzoek en voorlichting. Denk aan hulp bij rietmaaien, bomen verwijderen, molenreparatie, bezoekersontvangst of excursies. Je kunt ook meehelpen als weidevogelbeschermer.

Ontdek wat bij je past
Vrijwilligers
© Dutchphoto

Vrijwilligers in mijn buurt

Ook in jouw straat of woonwijk, langs sportvelden of in parken, zijn veel vrijwilligers aan het werk. Neem een kijkje bij een van de 150 werkgroepen. Zij knotten bomen, leggen ijsvogelwanden aan, beheren een heemtuin of een bijzonder stuk natuurgebied.

Vrijwilligersgroepen
Vrijwilligers Aico Lind
© Aico Lind

Advies en hulp

Zelfstandige vrijwilligerswerkgroepen krijgen bij ons gereedschappen in bruikleen, beheeradvies, cursussen en nog veel meer. Aanmelden voor onze nieuwsbrief boordevol vrijwilligersnieuws? Dat kan! We zijn ook actief via Facebook.

Meer informatie
Vrijwilligers - Maarten van Cleef
© Maarten van Cleef

Cursussen

Met veel liefde en enthousiasme geven onze medewerkers cursussen aan vrijwilligers. Over bescherming van weidevogels, natuurbeheer of omgaan met gereedschappen. Een extra reden om je aan te melden als vrijwilliger!

Zie het cursusaanbod
Cursus groenbeheer
© Dutchphoto

ARBO en Verzekering

Veilig werken staat bij ons voorop. Ook als vrijwilliger in natuur- en landschapsbeheer of als inventariserende vrijwilliger heb je te maken met Arborichtlijnen. Hier vind je alle benodigde informatie.

Arborichtlijnen
Vrijwilligers - Maarten van Cleef
© Maarten van Cleef
Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.