Advies en hulp

landje c169

Ondersteuning van zelfstandige vrijwilligersgroepen

Team betrekken bij groen ondersteunt zelfstandige vrijwilligersgroepen vanuit het Betrekken bij Groen programma van de Provincie. Aangesloten groepen kunnen bij ons gratis gereedschappen lenen, beheeradvies krijgen en met korting op cursus gaan om het vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te kunnen doen.

Nog niet bij ons aangesloten? Sluit je gratis aan en profiteer van vele voordelen.

Aansluiten vrijwilligersgroep

Wil je ook met jouw vrijwilligersgroep bij Landschap Noord-Holland aansluiten, kijk dan of je voldoet aan de voorwaarden voor aansluiting. De voorwaarden voor aansluiting bij ons vind je hier. Sluit je gratis aan en profiteer van alle voordelen.

Neem contact op

Meer dan 150 werkgroepen zijn al bij ons aangesloten

Zij knotten bomen, leggen ijsvogelwanden aan, beheren een heemtuin of een bijzonder stuk natuurgebied.
Zeerijdtsdijkje / Dutchphoto
© Dutchphoto

Bij ons aangesloten? doe er je voordeel mee!

Fijn dat jouw vrijwilligersgroep zelfstandig een stuk natuur beheert en of dieren beschermt. En omdat je bij ons aangesloten bent, krijg je gratis gereedschappen in bruikleen, beheeradvies op verzoek en natuurlijk korting op leuke cursussen om dit vrijwilligerswerk zo goed mogelijk te kunnen doen. 

Alle informatie over veilig werken, technische ondersteuning en opleiding, vind je op deze pagina. En nieuws? Dat ontvang je via onze nieuwsbrief of facebook.

Kijke welke groepen allemaal bij ons zijn aangesloten
jassen

Praktijkkennis

Cursussen

Met veel liefde en enthousiasme geven onze medewerkers cursussen aan vrijwilligers. Over bescherming van weidevogels, natuurbeheer of omgaan met gereedschappen. Een mooi voordeel van vrijwilligerswerk, je leert er veel van.

Bekijk het cursusaanbod
zeis slijpen

Veilig werken

Arbo en verzekering

Veilig werken staat bij ons voorop. Ook als vrijwilliger in natuur- en landschapsbeheer of als inventariserende vrijwilliger heb je te maken met Arborichtlijnen. Hier vind je alle benodigde informatie om je werk veilig te kunnen doen.

Arborichtlijnen
nwd

Technische ondersteuning

Uitleen gereedschappen

Ben je bij ons aangesloten en wil je aan de slag? Dan kun je gereedschappen in bruikleen krijgen. We hebben een gereedschappendepot met 2500 handgereedschappen en 50 machines. Te leen zijn: zagen en takkenscharen, hooivorken en harken, maaimachines en motorkettingzagen. Neem hiervoor contact op met Paul Vester.

Bekijk de gereedschappenlijst
Paul Vester in gereedschapsdepot
© Landschap Noord-Holland

Adviseurs Betrekken bij Groen

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Adviseurs

bbg

Nieuwsbrief Groene Vrijwilligers

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang leuke natuurweetjes en al het laatste nieuws als eerst.

Nieuwsbrief Groene Vrijwilligers
Aico Lind
© Aico Lind
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.