Advies en hulp

Vrijwilligers - Maarten van Cleef
© Maarten van Cleef

Ondersteuning van zelfstandige vrijwilligersgroepen

Advies, cursussen en gereedschappen

Vrijwilligersgroepen die zelfstandig een stuk natuur beheren of dieren beschermen, kunnen zich bij Landschap Noord-Holland aansluiten. Dat kan overal in de provincie zijn. Zij krijgen gereedschappen in bruikleen, kunnen beheeradvies vragen en cursussen volgen. Alle nieuwtjes lezen zij in onze nieuwsbrief of op facebook.

Nieuwsbrieven

Elke maand versturen we de Groene Vrijwilligers nieuwsbrief voor alle vrijwilligers die actief zijn in het groen en het Boerenlandvogelnieuws. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Aanmelden kan hier
Groen Doen / Tetje Falentijn
© Tetje Falentijn

Werkgroep opstarten

Inmiddels zijn er meer dan 130 werkgroepen met 3.000 vrijwilligers aangesloten bij ons. Zij knotten bomen, leggen ijsvogelwanden aan, beheren een heemtuin of een bijzonder stuk natuurgebied. Wil je meehelpen jouw groene omgeving te beheren? Adopteer je een mooi natuurgebiedje waar veel planten en dieren zich thuis gaan voelen? En wil je een werkgroep vormen en heb je daarbij advies nodig? Meld je dan aan voor ondersteuning/advies van het team betrekken bij groen.

De voorwaarden van aansluiting van jouw groep staan beschreven in het document onderaan deze pagina.

Uitleen gereedschappen

Ben je bij ons aangesloten en wil je aan de slag? Dan kun je gereedschappen in bruikleen krijgen. We hebben een gereedschappendepot met 2500 handgereedschappen en 50 machines. Aangesloten vrijwilligers kunnen hier zagen en takkenscharen, hooivorken en harken, maaimachines en motorkettingzagen lenen. Neem hiervoor contact op met Paul Vester.

De lijst met te lenen gereedschappen, machines en materialen staat hieronder.

Advies? Neem contact met ons op

Leg je vraag aan ons voor. Natuurlijk denken wij graag met je mee. Van plan- tot uitvoeringsfase. 

 

Kies adviseur
Annika Langeveld
© Landschap Noord-Holland
Roelf Hovinga
© Cees de Jonge

Ontvang tips van de boswachter

Onze boswachters kennen de mooiste plekjes. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand tips en routes om de Noord-Hollandse natuur te ontdekken.

Naar boven
Weekendje in de natuur

Maak kans op een weekendje in de natuur

Wil jij er even lekker tussen uit? Maak kans op een weekendje weg in de Nederlandse natuur.