Advies en hulp

Vrijwilligers - Maarten van Cleef
© Maarten van Cleef

Ondersteuning van zelfstandige vrijwilligersgroepen

Advies, cursussen en gereedschappen

Vrijwilligersgroepen die zelfstandig een stuk natuur beheren of dieren beschermen, kunnen zich bij Landschap Noord-Holland aansluiten. Dat kan overal in de provincie zijn. Zij krijgen gereedschappen in bruikleen, kunnen beheeradvies vragen en cursussen volgen. Alle nieuwtjes lezen zij in onze nieuwsbrief of op facebook.

Nieuwsbrieven

Elke maand versturen we de Groene Vrijwilligers nieuwsbrief voor alle vrijwilligers die actief zijn in het groen en de Boerenlandvogel Nieuwsbrief.

Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Aanmelden kan hier
Groen Doen / Tetje Falentijn
© Tetje Falentijn

Werkgroep opstarten

Inmiddels zijn er meer dan 130 werkgroepen met 3.000 vrijwilligers aangesloten bij ons. Zij knotten bomen, leggen ijsvogelwanden aan, beheren een heemtuin of een bijzonder stuk natuurgebied. Wil je meehelpen jouw groene omgeving te beheren? Adopteer je een mooi natuurgebiedje waar veel planten en dieren zich thuis gaan voelen? En wil je een werkgroep vormen en heb je daarbij advies nodig? Meld je dan aan voor ondersteuning/advies van het team betrekken bij groen.

De voorwaarden van aansluiting van jouw groep staat beschreven in het document onderaan deze pagina.

Uitleen gereedschappen

Ben je bij ons aangesloten en wil je aan de slag? Dan kun je gereedschappen in bruikleen krijgen. We hebben een gereedschappendepot met 2500 handgereedschappen en 50 machines. Aangesloten vrijwilligers kunnen hier zagen en takkenscharen, hooivorken en harken, maaimachines en motorkettingzagen lenen. Neem hiervoor contact op met Paul Vester.

Advies? Neem contact met ons op

Leg je vraag aan ons voor. Natuurlijk denken wij graag met je mee. Van plan- tot uitvoeringsfase. 

 

Kies adviseur
Vrijwilligers Adviseurs
© Landschap Noord-Holland
Magazine nummer 4 2018

Vraag gratis het natuurmagazine aan. Op=op

Ontdek de Noord-Hollandse natuur. In het magazine lees je deze keer van alles over de Wadden, mezen in de tuin en vondsten op het strand. En nog veel meer! Inclusief uitneembare wandelroute (14 km) rondom het Amstelmeer.

Naar boven