Alles over veilig werken, lees je hier

vrijwilliger zagen

Werk altijd veilig

Veilig werken staat bij ons voorop. Ook als vrijwilliger in natuur- en landschapsbeheer of als inventariserende vrijwilliger heb je te maken met Arbo wetgeving en richtlijnen. Op welke manier heb jij met Arbo-richtlijnen te maken? 

Ben je werkzaam als zelfstandige vrijwilligersgroep (zonder begeleiding in het veld), of maak je hiervan deel uit, klik dan door naar Zelfstandig Werkende Vrijwilligersgroepen.

Werk je onder begeleiding van een beroepskracht van de terreineigenaar ( bijvoorbeeld een boswachter of een gemeente groenbeheerder), klik dan door naar de keuzemogelijkheid Begeleide Groepen hier verder onder.

  Onderstaande informatie geeft duidelijkheid! Lees het rustig door. En mocht je vragen hebben? Neem contact op met Betrekken bij Groen.

  Werken in de natuur en Corona

  De overheid past de Coronarichtlijnen regelmatig aan. Wij zullen eventuele nieuwe richtlijnen hier publiceren. Blijf ook zelf op de hoogte over de Coronarichtlijnen door de website van het RIVM te raadplegen. Dat kan via www.rivm.nl 

  Zelfstandige aangesloten vrijwilligersgroepen

  Volledig zelfstandig werkende vrijwilligersgroepen die bij Landschap Noord-Holland zijn aangesloten, dragen zelf de volledige verantwoordelijkheid voor het naleven van de Arbowet en de Arbo-richtlijnen.

  Meer informatie (pdf)
  Vrijwilligers - Maarten van Cleef
  © Maarten van Cleef

  Begeleide groepen door TBO

  Jouw vrijwilligersgroep wordt bij de werkzaamheden aangestuurd en begeleid door een medewerker van de terreineigenaar of de eigenaar zelf.

  Download informatie (pdf)
  Vrijwilligers - Maarten van Cleef

  Verzekering van Groene Vrijwilligers

  Groene vrijwilligers zetten zich in voor de natuur op verschillende terreinen en met verschillende werkzaamheden. Dan wil je zeker weten dat je goed verzekerd bent.

  Geldende verzekering

  1. Vrijwilligers die op terreinen van ons werken of in een van onze kantoren of werkplaatsen, zijn verzekerd via een Ongevallen & Aansprakelijkheidsverzekering van Landschap Noord-Holland. Kijk onderaan bij de downloads 'Verzekering voor vrijwilligers werkzaam bij Landschap Noord-Holland' voor meer informatie.
  2. Vrijwilligers die op terreinen van derden werken en alleen voor ondersteuning (advies, gereedschap, opleiding) bij ons zijn aangesloten (via het programma Betrekken bij Groen) zijn verzekerd via de Vrijwilligersverzekering van hun gemeente. Kijk onderaan bij de downloads 'Verzekering voor vrijwilligers bij zelfstandige vrijwilligersgroepen' voor meer informatie.

  Peter Mol

  Functie

  Projectmedewerker Betrekken bij Groen

  De afgelopen jaren heeft Peter zich ontwikkeld tot een centrale vraagbaak voor de inmiddels 130 aangesloten vrijwilligersgroepen. Ook geeft hij basiscursussen Ecologie en Natuurbeheer, cursussen beheerplannen schrijven en helpt hij vrijwilligersgroepen bij projecten ter verbetering van hun terreinen.

  Neem contact op
  peter mol
  Cover magazine 4 2022

  Maak gratis kennis met ons magazine

  Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

   

  Naar boven