Programma Betrekken bij Groen

Project
Vrijwilligers - Aico Lind
© Vrijwilligers - Aico Lind

Betrek mensen bij Groen? Ja!

Betrekken bij Groen is een gezamenlijk programma van de terrein beherende organisaties (TBO’s) bedoeld om de actieve betrokkenheid van mensen bij groen te vergroten. Wij voeren het programma uit, samen met IVN Noord-Holland. De Provincie Noord-Holland subsidieert het als onderdeel van haar aanpak Groen Kapitaal

In 2017 is een Vrijwilligerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd. We zijn er trots op dat de vrijwilligers onze ondersteuning waarderen met een 7,6! Met de input van dit Vrijwilligerstevredenheidsonderzoek stelden de TBO’s een Meerjarenprogramma betrekken bij Groen 2018-2020 op.

Elk jaar is er een bedrag voor goede vrijwilligersprojecten. Wil je meer weten over dit fonds, kijk dan hier.

Tuin Bram de Groote
Tuin Bram de Groote

Wie voeren het programma uit?

De samenwerkende Terreinbeherende Organisaties (TBO) voeren het programma Betrekken bij Groen uit. Zij zorgen voor de inschrijvings- en selectieprocedure van het fonds.

In het TBO zitten: Amsterdamse bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten, PWN, Recreatie Noord-Holland, Recreatieschap West-Friesland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Nienke Kwikkel

Functie

Programmamanager Betrekken bij Groen

Nienke is expert in natuurbetrokkenheid. Als ecoloog tijdens haar studie gespecialiseerd in ‘leren voor duurzame ontwikkeling’ èn natuur- en milieueducatie. Haar ervaring met kwaliteitsverbetering, burgerparticipatie en trainingsprogramma’s zet ze in voor het programma Betrekken bij Groen. Ze combineert haar rol als programmamanager met projectleiderschap Boerenlandvogels.

 

Nienke Kwikkel
© Landschap Noord-Holland
cover m1 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

Naar boven
Zeerijdtsdijkje

Gratis preview van nieuw natuurboek

Ben je benieuwd naar de mooiste plekken in Noord-Holland? Vraag dan onze speciale digitale voorpublicatie aan van het boek 'De mooiste fotolocaties van West-Nederland'. Volop inspiratie om op pad te gaan in de Noord-Hollandse natuur!