Donateurs

Lodewijk Bosch van Drakenstein
© Dutchphoto

Deze natuurliefhebbers bouwden al mee aan de Noord-Hollandse natuur

Dankzij zijn donatie zag Peter Boers tussen de droge bollenvelden het natte Mosselwiel ontstaan. Lodewijk Bosch van Drakestein deed zichzelf én de natuur een stukje van het vogelrijke Landje van Geijsel cadeau. Ze werden gevolgd door duizenden andere natuurliefhebbers, elk met hun eigen motivatie en waardering voor de natuur. Laat je inspireren door de prachtige verhalen en sluit je aan bij het groeiend aantal mensen dat in actie komt voor hun omgeving.

Doe ook mee. Koop een stuk natuur

'Je ziet direct resultaat. Dat motiveert om mee te doen'

Rosa van der Klaauw, Ruud Sprenger en Alie Kraaij uit 't Zand kochten alle drie een paar m2 natuur. Tot hun grote vreugde ligt de nieuwste aankoop op een steenworp van hun dorp. 

Lees verhaal
Donateurs bij aankoop nieuwe gronden 't Zand
© Dutchphoto

'Daar ligt een stukje natuur dat ook van mij is'

Lodewijk Bosch van Drakestein hoefde geen cadeaus. Liever vroeg hij een donatie voor Landschap Noord-Holland om het vogelrijke Landje van Geijsel te behouden. En hij zag dat het werkte!

Lees verhaal
Lodewijk Bosch van Drakenstein
© Dutchphoto

'Ik keek mijn ogen uit van de aantallen vogels'

Hij maakt zich serieus zorgen over de natuur, maar Peter Boers wordt blij als hij ziet wat er in zijn provincie óók gebeurt. Zoals de omvorming van weidenatuur in het natte Mosselwiel.

Lees verhaal
Peter Boers

'Mooie manier om te zorgen dat Noord-Holland groen blijft'

In augustus stelde Maarten 133 m2 natuur veilig voor de toekomst. De liefde voor natuur ontstond al vroeg, toen hij als kind bij zijn vader achter op de bromfiets zat. 

Lees verhaal
Maarten Pekela
© Dutchphoto

Méér natuur in de buurt

Overal rukken economische activiteiten op en verliest natuur terrein. Dat kan niet zo doorgaan. Met jouw hulp gaan we de natuur in Noord-Holland uitbreiden. De eerste aankoop is gelukt. Is de volgende aankoop bij jou in de buurt?

Koop een stuk natuur voor € 7,50 per m2

Ja, ik help mee

Wat gebeurt er als we niets doen?

Planten en dieren komen in de knel, jij verliest jouw groene omgeving. Geef de natuur méér ruimte. Elke meter telt!
Natuurgebied Eilandspolder bij het dorpje Driehuizen vanuit de lucht
© Menno Schaefer
cover magazine 1 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven
Zevenstippelig Lieveheersbeestje / Henk van Bruggen

Ontvang gratis ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen. Benieuwd?