Donateurs

Helen Joustra
© Dutchphoto

Deze natuurliefhebbers bouwden al mee aan de Noord-Hollandse natuur

Helen Joustra wilde dolgraag bijdragen aan de herinrichting van de Zandpolders, dankzij zijn donatie zag Peter Boers tussen de droge bollenvelden het natte Mosselwiel ontstaan en Lodewijk Bosch van Drakestein deed zichzelf én de natuur een stukje van het vogelrijke Landje van Geijsel cadeau. Alle drie vinden ze dat ze hun geld niet beter hadden kunnen besteden. Laat je inspireren door de prachtige verhalen, bekijk de video's en sluit je aan bij het groeiend aantal natuurliefhebbers dat in actie komt voor hun omgeving.

Doe ook mee. Koop een stuk natuur

'Daar ligt een stukje natuur dat ook van mij is'

Lodewijk Bosch van Drakestein hoefde geen cadeaus. Liever vroeg hij een donatie voor Landschap Noord-Holland om het vogelrijke Landje van Geijsel te behouden. En hij zag dat het werkte!

Lees verhaal
Lodewijk Bosch van Drakenstein
© Dutchphoto

'Geef iets terug aan de planeet die ons leven geeft'

Nederlanders zijn meesters in landschappen scheppen. Met wisselend succes, vindt Helen Joustra. Van de plannen voor nieuwe natuur bij Callantsoog werd ze direct enthousiast.

Lees verhaal
Helen Joustra
© Dutchphoto

'Ik keek mijn ogen uit van de aantallen vogels'

Hij maakt zich serieus zorgen over de natuur, maar Peter Boers wordt blij als hij ziet wat er in zijn provincie óók gebeurt. Zoals de omvorming van weidenatuur in het natte Mosselwiel.

Lees verhaal
Peter Boers

'Mooie manier om te zorgen dat Noord-Holland groen blijft'

In augustus stelde Maarten 133m2 natuur veilig voor de toekomst. De liefde voor natuur ontstond al vroeg, toen hij als kind bij zijn vader achter op de bromfiets zat. 

Lees verhaal
Maarten Pekela
© Dutchphoto

1.000.000 m2 natuur erbij

Overal rukken economische activiteiten op en verliest natuur terrein. Met grote gevolgen voor de biodiversiteit en onze gezondheid. Dat kan niet zo doorgaan. Met jouw hulp gaan we de natuur in Noord-Holland uitbreiden met 1 miljoen m2.

Koop een stuk natuur voor € 7,50 per m2

Ja, ik help mee

Wat gebeurt er als we niets doen?

Planten en dieren komen in de knel, jij verliest jouw groene omgeving. Geef de natuur méér ruimte. Elke meter telt!
Natuurgebied Eilandspolder bij het dorpje Driehuizen vanuit de lucht
© Menno Schaefer
cover Magazine2 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Ree

Tips om erop uit te gaan in de vakantie?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand wandel- en fietsroutes, excursies in de buurt, het laatste natuurnieuws en meer.