Donateur aan het woord: Karina Brouwer

donateur Karina Brouwer
© Cees de Jonge

"Het idee achter zo'n grondaanschaf vind ik heel mooi"

Karina Brouwer uit IJmuiden zocht naar een bijzonder cadeau. Dochterlief (22) had zojuist de propedeuses afgesloten van  haar tweede studie. “Alles is natuurlijk welkom voor een student, maar als ouders wilden we haar graag iets symbolisch geven.” Toen zij op de mogelijkheid stuitten om een stukje natuur te kopen was het zonneklaar.

Het cadeau bestond uit 5 m2 grond, aangekocht bij Landschap Noord-Holland. Karina: “Het idee erachter vind ik heel mooi. Je draagt met zo’n aanschaf bij aan het behoud van de natuur. Het past ook zo goed bij Xanthe. Want sinds zij als 17-jarige koos voor de hbo-studie Tuin- en Landschapsarchitectuur, is ze gefocust op duurzaamheid. Die opleiding maakte haar superbewust van het belang van een goede omgang met landschap en natuur.”

Heeft ze die liefde van jullie geërfd?
“Poe, eerlijk gezegd ben ik nog niet zo heel lang natuurliefhebber. Mijn man, zoon, dochter en ikzelf zijn al jaren vrijwilliger bij de waterscouting. Daardoor vond je ons altijd op het water en ook aan het strand. Maar sinds corona kom ik vaak in de duinen en ben ik zowaar een verwoed amateurvogelaar. Xanthe ‘frummelde’ vroeger ook graag in de tuin bij haar grootmoeder. Allicht was dat een van de redenen waarom zij voor Tuin- en Landschapsarchitectuur koos. Vlak voor het afstuderen besloot zij om een extra opleiding te volgen en begon zij aan Land- en watermanagement. Ze hoopt voor beide opleidingen tegelijk af te studeren. Knap vonden we dat! Vandaar dit cadeau. Het bijbehorende certificaat kreeg een mooi lijstje en hangt nu pontificaal op Xanthes studentenkamer in Velp.”

Tekst: Truus Zonneveld

Wil je ook natuur cadeau geven?

Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor je omgeving.

Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten!

Geef natuur cadeau

Digitaal of geprint

Een certificaat op naam van de ontvanger maakt het geschenk compleet.
Natuurgebied Eilandspolder bij het dorpje Driehuizen vanuit de lucht
© Menno Schaefer
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven