Welkom in Fort K’IJK

Ontdek het gloednieuwe belevingscentrum in Fort bij Krommeniedijk

Open: elk weekend 10-14 uur

WELKOM

Eerstvolgende evenement: Inundatieweekend 10 en 11 maart 2018!
Vanaf 16 februari gaan de sluizen open en raken de omliggende weilanden onder water (inundatie). Volg de actuele vogelwaarnemingen.

Promotieflyer inundatieweekend

OPENINGSTIJDEN

In belevingscentrum Fort K'IJK komen ‘Natuur & Landschap binnen de Stelling van Amterdam’ tot leven. Beleef hier hoe de Stelling eerst de mens en later het landschap beschermde.

In de winterperiode zaterdag & zondag van 10.00-14.00 uur
(vanaf 1 april: woensdag t/m zondag)

Bekijk hier de toegangsprijzen

Audiotour
'Kijken wordt zien' tijdens uw bezoek. Hoe werd een fort gebouwd, geheim gehouden en ervaar de inundatie. Welke bewegingen zijn er in de natuur, onzichtbare natuur, zeldzame natuur. En wat zijn de toekomstdromen voor de Stelling? Volg de Stellinglijn als bron van alle verhalen en neem deel aan dit verhaal! 

Stemmen van de boswachter en de fortwachter nemen u via de audiotour mee op reis. Er is dus geen gids of extra uitleg nodig. Verbeelding, projecties, licht en donker laten de unieke architectuur van het fort tot zijn recht komen. Kom genieten van deze mooie plek! U bent van harte welkom. 

THEESCHENKERIJ

Binnen staat de koffie voor u klaar, neem plaats en geniet! De Heeren van Zorg heet u hartelijk welkom in de comfortabele theeschenkerij.

Wie wonen er in het fort?
In het linkergedeelte van het fort wonen en trainen nu jongvolwassenen met autisme. De Heeren van Zorg begeleidt deze weg naar zelfstandigheid. Stadsherstel Amsterdam restaureerde en verbouwde het fort met financiering van de Provincie Noord-Holland. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven opent officieel gerestaureerd Fort K'IJK

Deze plek is duurzaam
Fort K'IJK laat zien dat herbestemming van monumenten duurzaam kan zijn. De toegepaste technieken zijn ultramodern: gebruik van aardwarmte, zonnepanelen, regenwateropslag voor de toiletten en een groen dak. Het fort voorziet voor 80% in eigen energie en dan zijn er ook nog laadpalen voor electrische auto's.

ROUTEBESCHRIJVING

Met de fiets: Er is bij het fort voldoende parkeergelegenheid voor fietsen. Er zijn laadpalen voor elektrische fietsen aanwezig. Fietsroute 'Van Amsterdam tot Fort K'IJK' in de IZI Travel App klik hier voor NL/EN/DUI.

Met openbaar vervoer: Kom met de trein naar Krommenie Assendelft, daarna fietsen (10 min) of wandelen (45 min - 3,5 km). Of vanaf station Krommenie Assendelft met bus 69 tot halte Glennstraat in Krommenie, daarna wandelen (20 min - 1,7 km). Raadpleeg www.9292ov.nl voor actuele informatie.

Met de auto: Op het fortterrein is beperkt parkeerplaats (20 plekken) met laadpalen voor 4 elektrische auto's. Wanneer het parkeerterrein vol is kunt u bijvoorbeeld bij de parkeerhaven bij Lagendijk 33 parkeren, ongeveer 20 minuten wandelen naar het Fort.

Adres: Lagendijk 22 in Uitgeest. Routebeschrijving.
Het fort is rolstoeltoegankelijk.

Groepsreserveringen audiotour of vergaderen: fortkijk@deheerenvanzorg.nl 06-11708730

Foto's boven: Aart Jan van Mossel. Foto's rechts: Mike Bink 
Foto's opening: Ted Jansen
Inundatiefoto's: Landschap Noord-Holland

PARTNERS