Onze visie op zoekgebieden voor de energietransitie

2011 Windmolens / Koos Leek
© Koos Leek
Datum
do. 23 april 2020

Natuur- en milieuorganisaties positief gestemd

Samen met Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, Natuurmonumenten en Goois Natuur Reservaat droeg Landschap Noord-Holland vorig jaar al in een eigen visie zoeklocaties aan waar géén ruimte is voor zonneweiden en windmolens vanwege natuur en waardevol landschap en waar plaatsing onder voorwaarden wél zou kunnen. Ook pleitten de organisaties voor regionale en provinciale regie om een ‘confetti’ van windmolens te voorkomen. 

Respect voor het landschap

We zijn vóór het opwekken van duurzame energie. Maar de komst van windmolens en zonneweides zal ons Noord-Hollandse landschap veranderen. Alle natuurgebieden, alle gebieden in het Noord-Hollandse NatuurNetwerk en de weidevogelkerngebieden zijn wat ons betreft niet geschikt, net als cultuurhistorisch bijzondere landschappen en belangrijke trekvogelroutes. 

Onderaan deze pagina staan al onze inspanningen en persacties. En als je meer wilt lezen over ons standpunt duurzame energie dan kan dat hier.

Opwekking van wind- en zonne-energie in de Boekelermeer / Menno Schaefer
© Menno Schaefer
Zonnepark en windturbines in de Boekelermeer, Alkmaar / Menno Schaefer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze algemene nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte.

Nieuwsbrief

Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven