Nalaten aan de natuur in Noord-Holland

Een mooie gedachte!

 

Nalaten aan Landschap Noord-Holland is één van de mooiste manieren om voort te leven in het landschap. Zodat nieuwe generaties ook van de Noord-Hollandse natuur kunnen blijven genieten.

Geen erfbelasting

Uw volledige nalatenschap komt ten goede aan de natuur. Dankzij onze ANBI-status hoeven wij geen belasting over nalatenschappen te betalen en hoeft u geen erfbelasting te betalen over de nalatenschap die u ons nalaat. Wij zorgen er vervolgens voor dat elke euro daadwerkelijk naar de natuur gaat.

Voordelen

  • U kunt kiezen uit drie mogelijkheden; erfstelling, legaat of fonds op naam
  • Eenvoudig te regelen via een notaris
  • Vrijstelling van erfbelasting (voorheen successierecht)
  • Uw bijdrage komt volledig ten goede aan de natuur in Noord-Holland
  • U kunt uw testament te allen tijde aanpassen

Nalaten via erfstelling

U kunt Landschap Noord-Holland tot erfgenaam benoemen in uw testament. Met een erfstelling bepaalt u zelf welk percentage van uw erfenis naar de natuur in Noord-Holland gaat. In tegenstelling tot natuurlijke personen kunnen wij, dankzij de vrijstelling van erfbelasting, het gehele bedrag inzetten voor ons werk.

Nalaten via legaat

Indien u Landschap Noord-Holland een bedrag of voorwerp, effectenportefeuille of onroerend goed of grond wilt nalaten, kiest u voor een legaat.

Uw notaris regelt alles

Wilt u dat de natuur in Noord-Holland uw erfgenaam is? Neem dan contact op met uw notaris. Er zijn diverse notarissen in Noord-Holland die u korting geven bij het opstellen van een testament. U vindt ze achterop de bladerbare versie van de brochure hieronder. U ontvangt de korting op vertoon van uw Natuurpas bij deze notaris. De enige voorwaarde is dat u iets nalaat aan Stichting Landschap Noord-Holland.


Lees hieronder de bladerbare brochure

Wilt u een gesprek?

Heeft u vragen en behoefte aan een vrijblijvend personlijk gesprek? Neem dan gerust contact op met mij, Ilse Miedema op, via de mail of telefonisch op 088-0064455. Of bestel vrijbijvend de brochure over nalaten. 

Gegevens van Landschap Noord-Holland

Postbus 222
1850 AE Heiloo

Bankrekeningnummer NL50 RABO 0119 139 502
Op naam van Stichting Landschap Noord-Holland

Oprichtingsdatum: 08-12-1936

KvK 37073325
RSIN 803756239