Betrekken bij Groen Fonds voor vrijwilligersprojecten

Vrijwilligers - Kees Fopma
© Kees Fopma

Betrekt mensen bij hun groene leefomgeving

In 2022 stelt de provincie Noord-Holland € 101.500 beschikbaar voor groene projecten. Projecten die de soortenrijkdom in onze provincie versterken én zoveel mogelijk doelgroepen en partners betrekken, komen voor een financiële bijdrage uit het Betrekken bij Groen Fonds in aanmerking. Vanaf 1 februari tot en met 1 maart 2022 kan elke vrijwilligersgroep met een goed groen idee een aanvraag indienen.   

Waar moet een aanvraag aan voldoen?

De aanvraag moet zich richten op het bevorderen van de biodiversiteit, het beschermen van een plant- of diersoort of participatie bij de natuurlijke leefomgeving, waaronder het (veilig en effectief) organiseren, coördineren, faciliteren, continueren, stimuleren of innoveren van vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk richt zich daarbij op soortenbeheer, natuurbeheer, groen- en landschapsbeheer, natuureducatie of natuurinrichting. Meer informatie over de voorwaarden en aanmelding vind je in de documenten onderaan deze pagina. 

Inspirerende voorbeelden van aanvragen

Bijna negentig vrijwilligersorganisaties klopten in 2021 aan bij het Betrekken bij Groen Fonds met een projectidee. De jury honoreerde in totaal 41 projecten, bekijk hier de uitslag.  Het Fonds laat zien dat vrijwilligers vol ideeën zitten om de biodiversiteit een impuls te geven en om de Noord-Hollanders te betrekken bij hun groene leefomgeving.

Jury

De jury bestaat uit medewerkers van de Terreinbeherende Organisaties in Noord-Holland. Zij participeren in het programma 'Betrekken bij Groen'. Dit zijn: Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten, PWN, Recreatieschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Een aanvraag indienen

Heb je een goed, groen idee dat voldoet aan de voorwaarden, dien dan een aanvraag in. Lees van tevoren de toelichting en tips en het reglement goed door (onderaan deze pagina). 

Aanvraag indienen
Pluktuin van Geesje
Cover magazine 4 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven