Betrekken bij Groen Fonds voor vrijwilligersprojecten

Vrijwilligers - Kees Fopma
© Kees Fopma

Betrekt mensen bij hun groene leefomgeving

In 2021 stelt de provincie Noord-Holland € 101.500 beschikbaar voor groene projecten. Projecten die de soortenrijkdom in onze provincie versterken én zoveel mogelijk doelgroepen en partners betrekken, kwamen voor een financiële bijdrage uit het Betrekken bij Groen Fonds in aanmerking. In 2020 dienden 100 organisaties en vrijwilligers(groepen) een aanvraag in. In totaal zijn 36 projecten gehonoreerd.

Waar moet een aanvraag aan voldoen?

De aanvraag moet zich richten op het bevorderen van de biodiversiteit, het beschermen van een plant- of diersoort of participatie bij de natuurlijke leefomgeving, waaronder het (veilig en effectief) organiseren, coördineren, faciliteren, continueren, stimuleren of innoveren van vrijwilligerswerk. Het vrijwilligerswerk richt zich daarbij op soortenbeheer, natuurbeheer, groen- en landschapsbeheer, natuureducatie of natuurinrichting.  Meer informatie over de voorwaarden en aanmelding vind je in de documenten onderaan deze pagina. 

Inspirerende voorbeelden van aanvragen

Vorig jaar, in 2020 zijn 36 initiatieven gehonoreerd, bekijk hier de uitslag. In 2019 werden 20 initiatieven in Noord-Holland blij gemaakt met een bijdrage. Het Fonds laat zien dat vrijwilligers vol ideeën zitten om de biodiversiteit een impuls te geven en om de Noord-Hollanders te betrekken bij hun groene leefomgeving.

Jury maakt toekenning 2021 bekend

Bijna negentig vrijwilligersorganisaties klopten in 2021 aan bij het Betrekken bij Groen Fonds met een projectidee. De jury honoreerde in totaal één en veertig projecten.

Lees meer
Pluktuin van Geesje

Jury

De jury bestaat uit medewerkers van de Terreinbeherende Organisaties in Noord-Holland. Deze voeren het programma ‘Betrekken bij Groen’ uit. Dit zijn: Amsterdamse Bos, Goois Natuurreservaat, IVN Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie, Natuurmonumenten, PWN, Recreatieschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Waternet.

Cover M3 2021

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Mycena Gerard Bos

Geniet van de herfst

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand wandel- en fietsroutes, excursies in de buurt, het laatste natuurnieuws en meer.