Renovatie Fort Zuidwijkermeer

van start!

Landschap Noord-Holland restaureert en conserveert Fort Zuidwijkermeer voor de toekomst. Fort Zuidwijkermeer is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en UNESCO Werelderfgoed. Vanuit onze ambitie 'Toekomst geven aan cultuurhistorisch erfgoed' krijgt het fort na de restauratie een passende invulling en wordt deels toegankelijk voor publiek!

Volg op deze pagina het laatste nieuws!

Kaasfort

Het Landschap is samenwerking aangegaan met Bourgondisch Lifestyle uit Beverwijk. Zij waren op zoek naar een bedrijfspad met een hoge luchtvochtigheid en een constante lage temperatuur. Bourgondisch Lifestyle bewerkt zeer hoogwaardige kazen en heeft winkels in Beverwijk, Haarlem en Amsterdam en levert aan gerenommeerde restaurants. In ons fort worden de kazen gerijpt, bewerkt en opgeslagen. Ook komen er proeverijen. In het fort komt ook een ruimte voor vrijwilligers van Landschap Noord-Holland die het groenonderhoud voor hun rekening nemen (wilgen knotten etc) en zullen er rondleidingen zijn. Activiteiten vinden plaats aan de entreezijde van het fort. De groene zijde van het fort blijft natuurgebied.

Planning

De restauratiewerkzaamheden starten in 2017 en zullen naar verwachting medio 2019 klaar zijn.

Bijdragen aan herstel groen rondom fort?

Het Landschap is nog op zoek naar financiering voor het baggeren van de fortgracht en het vervangen van de beschoeiing. Wilt u bijdragen? Neem dan graag contact op met onze projectleider.

De restauratie en herbestemming van Fort Zuidwijkermeer wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Provincie Noord-Holland.

 

Luchtfoto fort met naaste omgeving 1930, Kees Bruins

Terreinen

Fort Zuidwijkermeer is één van een reeks forten van de Stelling...