Vrijwilligers plaatsen nestkasten in de Lange Bretten

Stadswildernis Bretten
© Dutchphoto
Datum
ma. 10 februari 2020

Gemeente Amsterdam aan de slag met processierups

Afgelopen week plaatsten onze vrijwilligers de eerste 40 nestkastjes in de Lange Bretten, vlakbij Amsterdam. Een steuntje in de rug voor vogels en goed voor de biodiversiteit! Hopelijk worden de kastjes over een tijdje rijkelijk bewoond door onder meer kool- en pimpelmezen. Hun jonge kroost lust graag rupsen. En dat het zal helpen om de eikenprocessierups weg te houden, een belangrijk doel van de gemeente Amsterdam.

Vrijwilligers hangen nestkasten Bretten
© Gemeente Amsterdam
Vrijwilligers plaatsen nestkasten in Amsterdam

De vrijwilligersgroep werkt regelmatig in de Lange Bretten en houdt samen met de boswachter in de gaten of de nestkastjes gebruikt worden. De overige nestkasten komen op de tuincomplexen aan weerszijde van de Bretten. 

Stadswildernis

De Lange Bretten is de laatste stadswildernis die Amsterdam kent. Echt een plek waar mens, dier en natuur samenkomen. Deze groene parel ligt tussen de Haarlemmerpoort en Halfweg. Benieuwd? Ga er eens lekker struinen.

Er is een vrijwilligersvacature beschikbaar voor de werkgroep Lange Bretten

Jocelyn de Kwant

Functie

Senior boswachter Forten & Buitenplaatsen

Jocelyn is boswachter in de natuurgebieden rondom Amsterdam, tevens de regio met buitenplaatsen & forten. Stuk voor stuk unieke plekken met historie en uitdagingen voor de toekomst.

Neem contact op
Grutto
© Marcel van Kammen / Nature in Stock
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven