Vrijwilliger Natuurbeheer Lange Bretten bij Amsterdam

lange Bretten
© Dutchphoto

Landschap Noord-Holland beschermt natuur en landschap in Noord-Holland met ca. 80 bevlogen medewerkers en meer dan 7.000 vrijwilligers.

In het zuiden van de provincie zorgt een team van 3 boswachters voor 29 natuurgebieden in de driehoek tussen Heemskerk, Bennebroek en Abcoude. Eén van deze natuurgebieden is het terrein De Lange Bretten in Amsterdam. Een deel van de werkzaamheden in dit natuurgebied wordt uitgevoerd door een vrijwilligersgroep.

In Amsterdam Nieuw-West, langs de spoorlijn van Sloterdijk naar Halfweg, ligt een groot natuurgebied van Landschap Noord-Holland. Hoewel van flinke omvang en verrassend afwisselend zijn deze Lange Bretten nog relatief onbekend terrein voor veel Amsterdamse natuurliefhebbers. De afwisselingen van hoog naar laag, van nat naar droog en van zand naar klei met veen zorgen voor een fraaie mix van verschillende boom-, struik-, plant- en diersoorten.

Om de variatie in dit natuurgebied zo hoog mogelijk te houden voert Landschap Noord-Holland beheerwerkzaamheden uit. We proberen te komen tot een min-of-meer vaste vrijwilligersgroep.

Wat ga je doen?

Het werk bestaat vooral uit diverse zaagwerkzaamheden en soms maai- en hooiwerkzaamheden.

De groep werkt vanaf juli t/m februari op diverse zaterdagen van 9.30 tot ca. 14.30 uur. In overleg gaan we proberen een vast werkritme in te plannen.

Wat vragen wij

Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen en willen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland. Ervaring met machinaal werken is een pré, maar geen noodzaak.

Wat bieden wij

  • Het doen van zinvol en leuk werk op unieke locaties met mensen die hetzelfde doel nastreven: een mooier Noord-Holland
  • De mogelijkheid om kennis op te doen en wegwijs te worden in natuurterreinen van LNH
  • Materiaal, kleding, werkhandschoenen, gereedschap en Arbo-voorzieningen
  • De mogelijkheid om cursussen te volgen voor natuurkennis of bediening van gereedschappen en machines
  • Een blik in de keuken van een natuurbeschermingsorganisatie en het vak van boswachter
  • Een jaarlijks uitje met de groep
  • Begeleiding bij het werk

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je nadere informatie, bel of mail dan gerust met boswachter Marion Scherphuis,
06-33 32 54 02 of m.scherphuis@landschapnoordholland.nl

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven