Nieuw thuis voor vleermuizen in Eendenkooi 't Zand

Do van Dijck
© Do van Dijck
Datum
do. 25 januari 2024

Warm welkom in nieuw kooikerhuisje

Bij onze organisatie zijn de 'vrijwilligers' niet zomaar enthousiaste helpers; Ze delen allemaal een cruciale passie: liefde voor de natuur. Neem bijvoorbeeld onze toegewijde vrijwilligers van Eendenkooi 't Zand. Onder leiding van Pim Boekel hebben zij gezamenlijk een prachtig nieuw kooikerhuisje gerealiseerd.

Dit robuuste huisje heeft niet alleen een bijzondere rol als mini-kooimuseum, waar de kooiker binnenkort eenden zal ringen, maar het is tevens ontworpen als een veilig toevluchtsoord voor vleermuizen. Met vakmanschap en toewijding hebben de zes vastberaden vrijwilligers ervoor gezorgd dat de kopgevel van het huisje perfect geschikt is voor vleermuizen, die nu via smalle spleten naar binnen kunnen glippen. De eendenkooi, reeds een hotspot voor deze fascinerende dieren, is nu nog gastvrijer dankzij hun inspanningen. Ook dank aan Stichting De Versterking, die met hun financiële bijdrage een cruciale rol heeft gespeeld aan het behoud van de natuurlijke habitat van vleermuizen. Laten we deze successen vieren en samen streven naar een nog mooiere en duurzamere toekomst voor onze geliefde natuur!

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven