Eendenkooi 't Zand

Eendenkooien
  • Activiteitscategorie
    Kinderactiviteiten
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
Kooiplas / Jan Zijp
© Jan Zijp
Eendenkooien

Een verscholen groene oase tussen de bollenvelden 

Deze eendenkooi is al al meer dan 400 jaar geleden aangelegd. Voor de bewoners was de kooi een belangrijke bron van inkomsten. Na aankoop door Landschap Noord-Holland is hij volledig in oude staat hersteld. Het bos is inge­richt als vogelbos en er hangen ook vleermuiskasten. Tijdens excursies wordt getoond hoe het vangen van eenden in zijn werk ging, een boeiend bedrijf op de rand van cultuur en natuur. Vroeger gingen de eenden in de pan, nu worden de eenden geringd.

In de periode maart t/m juni organiseert de kooiker zeer regelmatig rondleidingen. Eenmaal per jaar is er een open dag. Voor of na de excursie kan er een bezoek worden gebracht aan het natuurinformatiepunt. Er zijn ook thema-excursies over insecten, waterdieren, stinsenplanten of vleermuizen en nog veel meer. Bel gerust voor meer informatie; 088-0064455.

Kinderactiviteiten / Dutchphoto

Bezoekersinformatie

cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.