Maaien met de zeis steeds populairder

Zeiskampioenschap 2021 Hielke Boorsma
© Hielke Boorsma
Datum
ma. 22 augustus 2022

Prachtig ambacht

Maaien met zeis is een prachtig ambacht dat steeds populairder wordt. We merken dit ook aan de toenemende deelnemersaantallen bij onze zeiscursussen. Verrassend genoeg sluit dit oude ambacht steeds meer aan bij onze huidige maatschappij met meer aandacht voor duurzaamheid, behoefte aan stilte en hoge brandstof prijzen. Maaien met de zeis is een goed alternatief. Als de zeis scherp is, kost het weinig kracht om er mee te maaien. En een prachtig voordeel: doordat er geen motorgeluid is kan je met een groep rustig werken.

Kampioenschap

Al jaren promoten Landschapsorganisaties het maaien met de zeis. Zo wordt jaarlijks het Nederlands kampioenschap maaien met de zeis georganiseerd. Dit om het ambacht te promoten, zodat het blijft bestaan ook als de oudere garde op een gegeven moment de zeis aan de boom moet hangen.

Kom ook kijken

Wil je de teams aanmoedigen of wil je komen kijken naar de Fin fleur van de maaiers en het ambacht? Kom dan naar de zeiswedstrijd op zaterdag 3 september 2022! Het vindt plaats op Landgoed de Horte in Dalfsen Overijssel. Meer informatie over het Nederlands kampioenschap 2022 maaien met de zeis vind je hier

Vorig jaar haalde het team uit Noord-Holland de halve finale

 

Deelnemers zeisen

Annika Langeveld

Functie

Medewerker vrijwilligersondersteuning

Bij Annika kun je terecht voor vragen over natuurbeheer en veilig werken.

Neem contact op
Annika Langeveld
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.