Zeisteam haalt halve finale kampioenschap

Zeiskampioenschap 2021 / Hielke Boorsma
Datum
ma. 13 september 2021

Netjes én veilig maaien

Al jaren vertegenwoordigt een team van drie mannen onze provincie Noord-Holland bij het nationaal kampioenschap maaien met de zeis. Zij bekwamen zich steeds beter in het netjes en veilig maaien met de zeis! Dit jaar was het kampioenschap eind augustus in Friesland en er deden maar liefst 12 heren- en 3 damesteams mee.

Kunst om de meeste punten te halen

Om punten te behalen moet je aan veel criteria voldoen; de hoogte en netheid van het gemaaide gras, een recht zwad, lichaamshouding, veiligheid en als laatste moet het binnen de tijd. Ons team haalde de halve finale maar de Friezen waren dit jaar de winnaars. Ook komen er steeds meer vrouwenteams die mee willen doen. Noord-Holland heeft in het verleden ook met een vrouwenteam meegedaan.

Vrouwenteams zeer welkom

Dat zou mooi zijn, als er belangstelling bij vrouwen ontstaat om mee te doen. Heb je in het voorjaar/zomer voldoende tijd om af en toe gezamenlijk te oefenen? Dan kun je je bij ons melden. Wellicht hebben we dan volgend jaar twee Noord-Hollandse teams in de nationaal kampioenschappen maaien met de zeis.

Zeisen is 'stilte' bij het maaien 

We merken door het aantal aanmeldingen voor onze zeiscursussen dat het werken met de zeis steeds bredere belangstelling krijgt. Vooral de stilte bij het maaien maar ook het beoefenen van een oud ambacht maakt het voor veel mensen aantrekkelijk om dit te leren. Het is een prachtig ambacht dat je goed kunt leren. Jaarlijks geven we een aantal cursussen, natuurlijk onder deskundige begeleiding. Maaien met de zeis is goed voor mens, plant en dier.

Annika Langeveld

Functie

Medewerker vrijwilligersondersteuning

Bij Annika kun je terecht voor vragen over natuurbeheer en het opleiden van vrijwilligers.

Neem contact op
Annika
cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven