Grote donatie Mentha goed voor 6.500 m2 natuur

Wildrijk / K. Leek
© Koos Leek
Datum
do. 19 november 2020

Gift van € 50.000 geeft flinke impuls aan campagne voor meer natuur in Noord-Holland

Goed nieuws voor de planten en dieren in onze provincie. Dankzij een grote donatie van investeringsmaatschappij Mentha uit Amsterdam kunnen we extra grond aankopen voor natuur. Dit is een flinke impuls voor onze campagne ‘1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland’. Met de donatie van € 50.000 kunnen we ruim 6.500 m2 natuur veilig stellen voor de toekomst. 

Mentha is een onafhankelijke private equity maatschappij die actief is op de Nederlandse & Belgische markt. De organisatie investeert in middelgrote bedrijven. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Niet alleen bij de projecten waarin men investeert, ook wordt een deel van de winst gedoneerd aan goede doelen. De keuze voor een natuurbestemming werkt extra motiverend bij de medewerk(st)ers. Ook bij hen is er grote waardering voor natuur, vooral in deze tijd. 

Met deze donatie groeit de opbrengst van de campagne naar ruim € 340.000. En nog steeds stromen de donaties binnen. Waar in het begin vooral particuliere gevers een bijdrage in het Noord-Hollands Natuurfonds deden, merken we dat steeds meer Noord-Hollandse bedrijven hun goede voorbeeld volgen. Dankzij dit soort prachtige initiatieven kunnen we flinke stappen maken voor het behoud van een groene leefomgeving!

Bekijk de actuele stand

Ilse Miedema

Functie

Hoofd Communicatie & Marketing

De prachtige natuur en het veelzijdige landschap waar Ilse zich voor inzet, geeft haar enorm veel energie en voldoening. Het werk loopt uiteen van strategisch overleg over maatschappelijke vraagstukken tot persoonlijke gesprekken met natuurliefhebbers die Landschap Noord-Holland een warm hart toe dragen. 

Neem contact op
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.