Luchtfoto Ilperveld

Investeer mee in een groener Noord-Holland

In het drukke Noord-Holland is een groene omgeving van levensbelang. Het is tijd om natuur meer ruimte te geven. Voor € 7,50 per m2 creëert uw bedrijf een stukje natuur.
24.000 m2 48.000 m2
0 m2 72.000 m2
57.906 m2

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Als we één ding hebben geleerd in de afgelopen tijd, is dat natuur dichtbij belangrijk is. Massaal trokken we naar buiten om onszelf op te laden en het hoofd leeg te maken. Maar natuur staat onder grote druk. Stukje bij beetje wordt er van de groene ruimte afgesnoept. Dat kan niet zo blijven doorgaan. Wij gaan de natuur in Noord-Holland uitbreiden met 1 miljoen m2. Door grond op te kopen en daar natuur van te maken. Een deel van de financiering wordt mogelijk gemaakt door donaties van particulieren en bedrijven. Steeds meer ondernemers dragen een steentje bij. Samen bouwen we aan een mooier, duurzamer en gezonder Noord-Holland.

Ja, ik creëer met mijn bedrijf een stukje natuur

Keuze m2
Aantal m²

Voor € 7,50 kunnen we 1m2 grond aankopen, inrichten als natuur en beschermen voor de toekomst.

Mijn gegevens
Adres

Om uitvoering te kunnen geven aan de donatie, verwerken we jouw gegevens in onze administratie, conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wij gebruiken de gegevens om je het certificaat toe te sturen en je op de hoogte te houden over het verdere verloop van de campagne '1.000.000 m2 natuur' en het Noord-Hollands Natuurfonds. Meer informatie over ons beleid t.a.v. persoonsgegevens vind je in de privacyverklaring.

'MOOI DAT WE DICHTBIJ HUIS VERSCHIL KUNNEN MAKEN'

Michiel Poorter, Petra Hageman en Renee van Geel dragen met hun bedrijf bij aan een duurzame wereld. Alle drie investeerden ze in een stuk Noord-Hollandse natuur. Van een paar m2 tot een heel voetbalveld. 

Lees meer
Renee van Geel
© Cees de Jonge

Deze natuur hebben we al veilig kunnen stellen dankzij natuurliefhebbers

Mosselwiel, Landje van Geijsel, Zandpolders. Drie mooie namen voor drie unieke gebieden die we dankzij eerdere gulle gevers voor de natuur konden redden. Neem een (virtueel) kijkje. Zie hoe kale bollengrond werd omgetoverd tot levendige waternatuur. Hoe een weiland vol vogels en orchideeën werd gered van industrie en landbouw. Of lees het verhaal hoe we één van de belangrijkste trekplaatsen voor de grutto veilig hebben gesteld voor de toekomst. Elke aankoop is een prachtig voorbeeld hoeveel moois ook jouw gift kan opleveren.

Bekijk aankopen

Natuurnetwerk Nederland vertraagd, planten en dieren kunnen geen kant op

Het Natuurnetwerk Nederland moet de terugloop van het areaal aan natuur en de achteruitgang van de biodiversiteit stoppen. Hoe? Natuurgebieden worden vergroot en met elkaar verbonden door tussenliggende gronden aan te kopen en als natuurgebied in te richten. Zo kunnen planten en dieren zich beter verspreiden en zijn populaties minder kwetsbaar. Maar begin 2020 bleek dat een fors aantal provincies achterloopt op het aantal hectares dat jaarlijks gerealiseerd moet worden. Het is tijd om ook zelf in actie te komen.

Natuurnetwerk Nederland