Groene Stranden in beweging

strand
Datum
di. 3 augustus 2021

Plasticvrij en opgeruimd!

Sinds het eerste broedstrand bij Camperduin zijn er nieuwe ontwikkelingen op de Groene Stranden-in-wording in Noord-Holland en graag delen we met jullie een aantal mijlpalen.

Eerste plasticvrije terrassen in Noord-Holland

Begin juli 2021 werden de eerste plasticvrije terrassen een feit. Een aantal paviljoenhouders was aanwezig bij paviljoen Fuel te Bloemendaal om hun bord ‘Plasticvrij terras’ in ontvangst te nemen. Ook de wethouder van de gemeente was van de partij. Stichting Juttersgeluk maakte de borden met van het strand opgeruimd plastic. Het Groene Strandproject werkt samen met de Plasticvrij Terras-beweging, die zich in Noord-Holland hard maakt voor plasticvrije terrassen. We hopen dat nog veel meer paviljoens volgen. Want hoe minder plastic gebruikt wordt, hoe minder er het strand op kan waaien.

Bloemendaal zoekt een jutcoördinator

In Bloemendaal werken we vanuit het Groene Strandproject samen met Stichting Juttersgeluk. We zijn nu samen op zoek naar een vrijwillige jutcoördinator die de jutactiviteiten op het strand zal coördineren. Heb je interesse? Zie dan deze link: Vacature Jutcoördinator.

Eerste opruimacties in Camperduin komen eraan, doe je mee?

In Camperduin gaan we verder met het opbouwen van de strandcommunity. De knijpers en jutzakken zijn binnen, dus we kunnen samen met heel veel vrijwilligers aan de slag. De eerste opruimacties staan gepland voor augustus en september. Mocht je zin hebben om mee te doen, wil je een keer komen kijken of wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Het Groene Strand, mail ons: info@hetgroenestrand.nl of meld je hier aan voor de Groene Strand nieuwsbrief.

Het Groene Strand is een initiatief van LandschappenNL - in Noord-Holland is dat Stichting Landschap Noord-Holland - die zich samen met Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Vogelbescherming Nederland en Stichting Anemoon inzet voor de natuur op het Nederlandse strand. Het project wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij. 

Meer lezen over dit project 

Plasticvrij terras
(vlnr) Wethouder Nico Heijink en paviljoenhouder Danny Kroonstuiver (van Fuel)
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.