Fort K'IJK in de race voor de Arie Keppler Prijs 2018

Arie Kepplerprijs 2018
© Arie Kepplerprijs 2018
Datum
di. 10 juli 2018

De nominaties voor de Arie Keppler Prijs 2018 zijn bekend. Een vakjury heeft uit 82 inzendingen vier categorieën vastgesteld en twaalf nominaties gekozen, waaronder Fort K'IJK in de categorie hergebruik & herbestemming!

Deze Arie Keppler Prijs onderscheidt zich van voorgaande edities, doordat op voorhand geen categorieën zijn vastgesteld. Op basis van de ingezonden projecten heeft de jury vier actuele en belangwekkende thema’s gedefinieerd en bij elk thema nominaties en een winnaar gekozen.

Categorieën

De eerste categorie is placemaking: het vermogen om een min of meer vergeten of afgelegen plek nieuw leven in te blazen. Een tweede prijs wordt uitgereikt in de categorie sociale cohesie: architectuur of een andere ruimtelijke ingreep die een positieve bijdrage levert aan de leefbaarheid van een wijk. De derde categorie staat in het teken van het herbestemmen van karakteristieke panden. Tot slot besteedt de jury aandacht aan een actuele opgave: ruimte maken voor woningen binnen de grenzen van de bestaande stad. De vier winnaars van deze categorieën worden op 28 september tijdens de prijsuitreiking bekendgemaakt.

Doel van de prijs

De prijs heeft tot doel om beleidsontwikkelingen en gerealiseerde projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht te brengen. Dat wil zeggen dat ze toonaangevend zijn, in sociaal, maatschappelijk, technisch of ruimtelijk opzicht. Als onafhankelijk adviseur is MOOI Noord-Holland betrokken bij het stimuleren en borgen van kwaliteit in beleid en ontwerp voor de leefomgeving. Wij zien het als onze taak om publieke en politieke belangstelling te wekken voor het belang van goede omgevingskwaliteit.

Bekijk hier alle genomineerden

Fort K'IJK bezoeken? Lees hier alvast meer over deze unieke plek.

Arie Keppler
© Arie Kepplerprijs 2018
cover M4 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven