Financiering voor aankoop 24.000 m2 grond gelukt!

Zeerijdtsdijkje / Dutchphoto
© Dutchphoto
Datum
ma. 7 september 2020

Overweldigende steun van duizenden Noord-Hollanders 

Onze campagne ‘1 miljoen m2 natuur’ kende een vliegende start. En nu, slechts drie weken later, kunnen we al zeggen: we hebben ons doel gehaald! Dankzij de gulle donaties van duizenden mensen is de benodigde financiering voor de aankoop van 24.000 m2 grond gerealiseerd. Geweldig om te zien dat zoveel mensen de natuur in Noord-Holland een warm hart toedragen. Voor iedereen die heeft meegedaan: heel hartelijk bedankt!!

Voor een duurzame toekomst van méér natuur

In totaal komt er dus 1 miljoen m2 natuur bij in Noord-Holland. Het overgrote deel hiervan hebben we al eerder kunnen financieren. En nu is ook die laatste 24.000 m2 gelukt. Uit de reacties die we hebben ontvangen blijkt dat veel mensen zich, net als wij, zorgen maken om de toekomst van hun groene omgeving. Met de campagne bieden we mensen een praktisch middel om daar zelf invloed op uit te oefenen. En dat werkt!  Dus gaan we voorlopig nog door met de actie.

We willen de komende jaren veel meer natuur realiseren. Ernest Briët (directeur Landschap Noord-Holland); ‘Een belangrijke ambitie van onze organisatie is zoveel mogelijk natuurgebied verwerven. Niet uit landhonger, maar om een duurzame toekomst van ‘natuurparels’ te garanderen. Het zijn gebieden die perfect passen in het Natuurnetwerk Nederland, het samenhangend geheel van natuurgebieden in ons land. Wij willen daar in onze provincie nog veel meer aan toevoegen. En ik kan blij en trots melden dat er mooie kansen in het verschiet liggen’.

Al veel gebieden veilig gesteld

In de afgelopen jaren hebben we al veel natuur veilig kunnen stellen. Dat proces is altijd ingewikkeld. Ernest Briët: ‘Grond aankopen klinkt simpeler dan het is. Er zijn altijd veel partijen bij betrokken, je moet het spel goed begrijpen én je ogen op de bal gericht houden. Daarnaast moet je geduld kunnen opbrengen en last but not least: je hebt een flinke pot met geld nodig. Dus hoe gevulder die pot is, des te meer natuur wij kunnen veilig stellen. Ik krijg nogal eens de vraag ‘Waarom zoveel geld uitgeven om iets in eigendom te krijgen? Je kunt je toch ook concentreren op bescherming?’ Ja: bescherming is ons ultieme doel. Maar dat kun je pas maximaal doen als je eigenaar bent’.

Bekijk actuele stand    Veelgestelde vragen

Cadeau certificaat

Een stuk natuur voor een ander

Zoek je een origineel cadeau dat óók nog eens goed is voor de wereld? Voor € 7,50 per m2 geef je een stuk Noord-Hollandse natuur aan een ander. Dichtbij huis, om voor altijd van te genieten.

 

Naar boven