De Nollen

Duinen
  • Activiteitscategorie
    Fotograferen
  • Activiteitscategorie
    Vogels kijken
  • Activiteitscategorie
    Wandelen
De Nollen / Dutchphoto
© Dutchphoto
Duinen

Van een oud stuk bollenland, naar prachtige duintjes

In de kop van Noord-Holland ligt het natuurgebied de Nollen. Dit gebied ligt op een perceel waar vroeger bollen werden geteeld. We hebben het gebied opnieuw ingericht met duintjes en natte valleien. Er zijn hier veel overgangen van droog naar nat. Bij de aanleg van het gebied is bovendien de oude waddenbodem weer aan de oppervlakte komen te liggen, waardoor er veel plantensoorten groeien die van zoute omstandigheden houden, zoals zeekraal (zie foto) en zeeaster. Andere bijzondere plantensoorten die je hier aan kunt treffen zijn koekoeksbloem, watermunt, geelhartje en duizendguldenkruid. In de rietkragen broeden vogelsoorten als waterral, blauwborst en rietzanger. ’s Winters voelen watervogels als wintertalingen, bergeenden en watersnippen zich erg thuis in de Nollen.

Ga er zelf eens kijken

Je kunt hier het hele jaar heerlijk struinen en het gebied heeft op elke hoek een ingang. Ons natuurgebied ligt ten zuiden van de Nollenproject met kunst van Rudi van de Wint.

Zeekraal / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen

Bezoekersinformatie

Cover magazine 4 2022

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute.

 

Naar boven