Alverna

Bossen & Buitenplaatsen
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
Alverna / Dutchphoto
© Dutchphoto
Bossen & Buitenplaatsen

Een verwilderd landgoedbos

Het gebied Alverna ligt in Aerdenhout om het voormalige klooster Alverna heen. Dit klooster was het moederhuis voor alle zusters van de orde. Na hun werkzame leven kwamen ze er genieten van hun oude dag. Ook is er een monumentaal kerkhof, waar alle overleden zusters keurig naast elkaar begraven liggen. Het klooster is nu vervangen door luxeappartementen en wij beheren nu de terreinen. Het bos is een verwilderd landgoedbos met een grote variatie aan bomen. Het gebied wordt druk bezocht door reeën en eekhoorns, die zich vanouds veilig voelen in deze beschutte omgeving. Het bos is ook erg aantrekkelijk voor paddenstoelen, dit komt door de grote hoeveelheden aan dood hout.

Ga er zelf eens kijken

Bij de verkoop is afgesproken dat bezoekers er de komende jaren niet zelf mogen komen. Je kunt het terrein wel bekijken vanaf de Boekenroodeweg, die ten zuiden van het gebied doorsteekt naar de Leidsevaartweg. Ook kun je op een leuk tijdstip reeën en eekhoorns spotten vanaf het fietspad dat in het verlengde ligt van de Constantijn Huygenslaan.

LET OP: in dit natuurgebied zijn maatregelen van het RIVM van kracht ivm het coronavirus, houd 1,5 meter afstand

Ree / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Bezoekersinformatie

Cover magazine 3. LNH

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

Naar boven
Kerkemeertje

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.