Alverna

Bossen & Buitenplaatsen
  • Activiteitscategorie
    Fietsen
Alverna / Dutchphoto
© Dutchphoto
Bossen & Buitenplaatsen

Een verwilderd landgoedbos

Het gebied Alverna ligt in Aerdenhout om het voormalige klooster Alverna heen. Dit klooster was het moederhuis voor alle zusters van de orde. Na hun werkzame leven kwamen ze er genieten van hun oude dag. Ook is er een monumentaal kerkhof, waar alle overleden zusters keurig naast elkaar begraven liggen. Het klooster is nu vervangen door luxeappartementen en wij beheren nu de terreinen. Het bos is een verwilderd landgoedbos met een grote variatie aan bomen. Het gebied wordt druk bezocht door reeën en eekhoorns, die zich vanouds veilig voelen in deze beschutte omgeving. Het bos is ook erg aantrekkelijk voor paddenstoelen, dit komt door de grote hoeveelheden aan dood hout.

Ga er zelf eens kijken

Bij de verkoop is afgesproken dat alleen bewoners van Alverna mogen wandelen in het gebied. Je kunt het terrein wel bekijken vanaf de Boekenroodeweg, die ten zuiden van het gebied doorsteekt naar Heemstede. Wil je in de buurt wandelen en een vergelijkbare sfeer proeven? Maak dan deze wandeling over Buitenplaats Leyduin én door de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Op stap met de boswachter

Ook zo benieuwd wat er zich allemaal bevindt achter de gesloten poorten van Buitenplaats Alverna? Boswachter Kees Perquin neemt je graag mee voor een kijkje achter de schermen.  

 

Lees meer
Alverna
© Dutchphoto
Ree / Menno Schaefer
© Menno Schaefer

Bezoekersinformatie

cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven