Rondwandeling Buitenplaats Leyduin en Amsterdamse Waterleidingduinen

Routes
Buitenplaats Leyduin - Varens
© Ronald van Wijk
Routes

Twee gebieden, een route

Buitenplaats Leyduin is een buitengewoon wandelgebied met zijn imposante binnenduinbossen en brede lanen, die nog imposanter zijn in de herfst als de beukenbladeren vlammend roodbruin kleuren. Deze route start en eindigt op de Buitenplaats en maakt een oversteek naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een waterwingebied waar dichte bossen, duinverstuivingen en waterpartijen elkaar afwisselen. Op deze route tref je zeker een ree of een damhert en met een beetje geluk ook nog een vos of een ijsvogel.

Honden

De hond mag bij deze wandeling niet mee.

Let op. De parkeerruimte bij Buitenplaats Leyduin is beperkt.  Je kunt ook gebruik maken van de parkeerplaatsen van de Amsterdamse Waterleidingduinen (Ingang Oase of Panneland) en vanaf dat punt de rondwandeling starten.

damert
© Ronald van Wijk

Praktische informatie

Download route (pdf)
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.