Rondwandeling Buitenplaats Leyduin en Amsterdamse Waterleidingduinen

Routes
Buitenplaats Leyduin - Varens
© Ronald van Wijk
Routes

Twee gebieden, een route

Buitenplaats Leyduin is een buitengewoon wandelgebied met zijn imposante binnenduinbossen en brede lanen, die nog imposanter zijn in de herfst als de beukenbladeren vlammend roodbruin kleuren. Deze route start en eindigt op de Buitenplaats en maakt een oversteek naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een waterwingebied waar dichte bossen, duinverstuivingen en waterpartijen elkaar afwisselen. Op deze route tref je zeker een ree of een damhert en met een beetje geluk ook nog een vos of een ijsvogel.

Honden

De hond mag bij deze wandeling niet mee.

Let op. De parkeerruimte bij Buitenplaats Leyduin is beperkt.  Je kunt ook gebruik maken van de parkeerplaatsen van de Amsterdamse Waterleidingduinen (Ingang Oase of Panneland) en vanaf dat punt de rondwandeling starten.

damert
© Ronald van Wijk

Praktische informatie

Download route (pdf)
Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.