Aankopen

Wildrijk kalender
© Michael Hutchinson NIS

Deze natuur hebben we al veilig kunnen stellen dankzij donateurs

Mosselwiel, Landje van Geijsel, Zandpolders. Drie mooie namen voor drie unieke gebieden die we dankzij eerdere gulle gevers voor de natuur konden redden. Neem een (virtueel) kijkje. Zie hoe kale bollengrond werd omgetoverd tot levendige waternatuur. Hoe een weiland vol vogels en orchideeën werd gered van industrie en landbouw. Of lees het verhaal hoe we één van de belangrijkste trekplaatsen voor de grutto veilig hebben gesteld voor de toekomst. Elke aankoop is een prachtig voorbeeld hoeveel moois ook jouw gift kan opleveren.

Doe ook mee. Koop een stuk natuur

Gruttoparadijs veilig voor de toekomst

Op het hoogtepunt verblijven er wel 5.000 grutto's bij Ouderkerk aan de Amstel. Hier kunnen ze ongestoord bijkomen van de lange reis uit Afrika, voordat het broedseizoen begint.

Landje van Geijsel
Vliegende grutto's
© Mark Schuurman - Buiten-Beeld

Bollengrond omgetoverd tot vogelrijke plassen

Boven Callantsoog ondergaat het landschap een metamorfose. Percelen bollengrond worden omgetoverd tot natte natuur waar steeds meer vogels en planten een plekje vinden.

Zandpolders
Luchtfoto Zandpolders
© Dutchphoto

Graslanden gered van landbouw en industrie

Met de hulp van natuurliefhebbers konden we voorkomen dat bij 't Zand kruidenrijke graslanden vol weidevogels en orchideeën verloren gingen als bollengrond of industrie.

Mossielwiel
Rietorchis / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen

1.000.000 m2 natuur erbij

Overal rukken economische activiteiten op en verliest natuur terrein. Met grote gevolgen voor de biodiversiteit en onze gezondheid. Dat kan niet zo doorgaan. Met jouw hulp gaan we de natuur in Noord-Holland uitbreiden met 1 miljoen m2.

Koop een stuk natuur voor € 7,50 per m2

Ja, ik help mee

Wat gebeurt er als we niets doen?

Planten en dieren komen in de knel, jij verliest jouw groene omgeving. Geef de natuur méér ruimte. Elke meter telt!
Natuurgebied Eilandspolder bij het dorpje Driehuizen vanuit de lucht
© Menno Schaefer
Noord-Hollands Natuurfonds
© Menno Schaefer

1 miljoen m2 natuur erbij in Noord-Holland

Te vaak verliezen we onze groene omgeving. Het is tijd om de natuur in Noord-Holland meer ruimte geven. Voor € 7,50 per m2 stel je een stuk veilig voor de toekomst.

Naar boven
Magazine cover

Ons nieuwe magazine is uit!

Ben je liefhebber van natuur? Kom je vaak buiten en vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken? Vraag eenmalig gratis ons magazine aan. In ons nieuwe magazine lees je alles over de bescherming van weidevogels in Noord-Holland.