Aankopen

Wildrijk kalender
© Michael Hutchinson NIS

Deze natuur hebben we al veilig kunnen stellen dankzij donateurs

Mosselwiel, Landje van Geijsel, Zandpolders. Drie mooie namen voor drie unieke gebieden die we dankzij eerdere gulle gevers voor de natuur konden redden. En dankzij de vele donaties aan het Noord-Hollands Natuurfonds kunnen we daar een nieuw gebied aan toevoegen: 42.000 m2 agrarische grond bij 't Zand. Met deze nieuwe aankoop ontstaat een groot aaneengesloten natuurgebied. We zijn ontzettend trots dat het is gelukt om weer een stuk natuur veilig te stellen. Elke aankoop is een prachtig voorbeeld hoeveel moois ook jouw gift kan opleveren.

Doe ook mee. Koop een stuk natuur

Eerste stap naar nieuw natuurgebied

Deze polder is een juweeltje met bijzondere flora en fauna. En dat willen we behouden, voordat het verloren gaat om er een nieuwe woonwijk of weg te maken.

Aankoop Zuurvenspolder
aangekochte gronden zuurvenspolder
© Yorinde Diepstraten

Ontbrekende schakel in natuurgebied

Met dit nog ontbrekende stuk bij 't Zand kunnen we een groot aaneengesloten natuurgebied realiseren, waar vogels, orchideeën en insecten alle ruimte krijgen. 

Aankoop 't Zand
Overzicht Natuurgebied 't Zand
© Aerovista Luchtfotografie

Gruttoparadijs veilig voor de toekomst

Op het hoogtepunt verblijven er wel 5.000 grutto's bij Ouderkerk aan de Amstel. Hier kunnen ze ongestoord bijkomen van de lange reis uit Afrika, voordat het broedseizoen begint.

Landje van Geijsel
Vliegende grutto's
© Mark Schuurman - Buiten-Beeld

Bollengrond omgetoverd tot vogelrijke plassen

Boven Callantsoog ondergaat het landschap een metamorfose. Percelen bollengrond worden omgetoverd tot natte natuur waar steeds meer vogels en planten een plekje vinden.

Zandpolders
Luchtfoto Zandpolders
© Dutchphoto

Graslanden gered van landbouw en industrie

Met de hulp van natuurliefhebbers konden we voorkomen dat bij 't Zand kruidenrijke graslanden vol weidevogels en orchideeën verloren gingen als bollengrond of industrie.

Mossielwiel
Rietorchis / Henk van Bruggen
© Henk van Bruggen

Méér natuur in de buurt

Overal rukken economische activiteiten op en verliest natuur terrein. Dat kan niet zo doorgaan. Met jouw hulp gaan we de natuur in Noord-Holland uitbreiden. Is de volgende aankoop bij jou in de buurt?

Koop een stuk natuur voor € 7,50 per m2

Ja, ik help mee

Wat gebeurt er als we niets doen?

Planten en dieren komen in de knel, jij verliest jouw groene omgeving. Geef de natuur méér ruimte. Elke meter telt!
Natuurgebied Eilandspolder bij het dorpje Driehuizen vanuit de lucht
© Menno Schaefer
cover M2 2023

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven