Aankopen

Wildrijk kalender
© Michael Hutchinson NIS

Deze natuur hebben we al veilig kunnen stellen dankzij donateurs

Samen met inwoners van Noord-Holland willen we onze lokale natuur uitbreiden. Door grond aan te kopen en daar natuur van te maken. Hiervoor hebben we een speciaal fonds opgericht waaraan iedereen mee kan doen. Al meer dan 6.500 natuurliefhebbers hebben een stukje natuur veilig gesteld voor de toekomst. Dankzij hun gift in het Noord-Hollands Natuurfonds hebben we sinds de start van de actie in 2020 al drie stukken grond kunnen kopen! Ook in andere delen van de provincie liggen er kansen voor natuur. Met een goed gevuld fonds kunnen we snel toeslaan wanneer het nodig is.

Doe ook mee. Koop een stuk natuur

Ontbrekend puzzelstuk aangesloten gebied (2023)

Met deze twee percelen akkergrond in de binnenduinrand bij Callantsoog kunnen we bestaande natuurterreinen met elkaar verbinden tot een groot, aangesloten gebied.

Aankoop Zandpolder
Aankoop Zandpolder 6
© Guillaume Groen Fotografie

Eerste stap naar nieuw natuurgebied (2022)

Deze historische polder bij Bergen is een juweeltje met bijzondere flora en fauna. Samen met onwonenden willen we er een natuurgebied realiseren, voordat het verloren gaat aan bebouwing.

Aankoop Zuurvenspolder
aangekochte gronden zuurvenspolder
© Yorinde Diepstraten

Uitbreiding natuur tussen bollen en bedrijven (2021)

Met een bedrijventerrein en bollenvelden in de buurt, is het vechten om grond bij 't Zand. Gelukkig wordt dit stuk voormalige landbouwgrond toegevoegd aan de natuur van het Mosselwiel.

Aankoop 't Zand
Overzicht Natuurgebied 't Zand
© Aerovista Luchtfotografie

Méér natuur in de buurt

Overal rukken economische activiteiten op en verliest natuur terrein. Dat kan niet zo doorgaan. Met jouw hulp gaan we de natuur in Noord-Holland uitbreiden. Is de volgende aankoop bij jou in de buurt?

Koop een stuk natuur voor € 7,50 per m2

Ja, ik help mee

Wat gebeurt er als we niets doen?

Planten en dieren komen in de knel, jij verliest jouw groene omgeving. Geef de natuur méér ruimte. Elke meter telt!
Natuurgebied Eilandspolder bij het dorpje Driehuizen vanuit de lucht
© Menno Schaefer
cover M1 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M1 2024 liggend

Heb jij het lentenummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.