Lancering van Het Groene Strand op 29 september 

Groene Strand / Ronald van Wijk

Het is bijna zover!

Na meer dan een jaar voorbereiding zal op 29 september de landelijke, feestelijke lancering plaatsvinden van project Het Groene Strand. In Zeeland, Zuid- èn Noord-Holland geven we met een officieel programma de aftrap voor méér natuur en natuurbeleving op het strand. 

Voor dit bijzondere moment zullen alle betrokkenen er in Camperduin getuige van zijn als wethouder Bekkering daar de eerste Groene Wimpel van Noord-Holland hijst. Het is een wimpel die symbool staat voor de erkenning van het werk dat is geklaard door de vrijwilligers, lokale ondernemers en plaatselijke overheden. Een knap staaltje samenwerking! 

Behalve de wimpel zal ook een informatiepaneel worden onthuld met een toelichting op dit mooie gebied. Wat is een Groen Strand eigenlijk en waarom is dat van belang? Hoe zijn dit unieke strand en de Hondsbossche Duinen ontstaan? Welke dieren komen er voor? En ook belangrijk: hoe kan je onderdeel worden van de strandcommunity? 

Meer lezen

 

Drieteenstrandloper
cover M2 2024

Maak gratis kennis met ons magazine

Ben je liefhebber van natuur? Dan mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen uit het veld. Inclusief fiets- of wandelroute. 

 

Naar boven
M2 2024 liggend

Heb jij het zomernummer al?

Als je liefhebber bent van natuur mag je ons magazine niet missen. Met de mooiste natuurfoto's, opvallende weetjes over dieren én verrassende achtergrondverhalen.